Generelt
(DP) Gåde
23. februar 2007 af
DanielPetersen (Slettet)
Hvilket sekscifret tal, som findes i talrækken 3691428570, giver - når det ganges med alle tal mellem 1 og 6 - en række resultater, der alle består af samme cifre i forskellig rækkefølge?
God fornøjelse!
God fornøjelse!
Svar #2
23. februar 2007 af akadina (Slettet)
142857 x1 = 142857
142857 x2 = 285714
142857 x3 = 428571
142857 x4 = 571428
142857 x5 = 714285
142857 x6 = 857142
Svar #3
23. februar 2007 af rasmus_n (Slettet)
Er dette kun for folk der har deltaget i de andre konkurrencer? Da akadina allerede er kommet med svaret kan det vel ikke skade at give en alternativ løsning:
Vi ved at resultatet har 6 cifre. For at resultatet skal have 6 cifre skal det 6. cifre i talrækken (fra højre) gange 6 være mindre end 10, ellers får vi et 7. ciffer. Den eneste talrække hvis 6. ciffer ganget med 6 er under 10 er 142857 (1*6=6), derfor må dette være vores svar.
Vi ved at resultatet har 6 cifre. For at resultatet skal have 6 cifre skal det 6. cifre i talrækken (fra højre) gange 6 være mindre end 10, ellers får vi et 7. ciffer. Den eneste talrække hvis 6. ciffer ganget med 6 er under 10 er 142857 (1*6=6), derfor må dette være vores svar.
Svar #4
23. februar 2007 af DanielPetersen (Slettet)
#2 og #3: Tillykke! I er gået videre.
Der er nu 8 som er gået videre.
Der er nu 8 som er gået videre.
Skriv et svar til: (DP) Gåde
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
