Spansk

spansk svært ?

25. februar 2007 af Rikkes (Slettet)
hej hej derude. så er tiden kommet hvor jeg skal vælge linie på gymnasium!
jeg overvejer at begynde på Spansk! men jeg har ingen erfaring overhoved med sproget! Er det et svært sprog? og evt erfaringer og ideer til hvordan jeg kan komme godt igang !
på forhånd tak

Brugbart svar (0)

Svar #1
25. februar 2007 af MHE (Slettet)

Jeg vil sige, at jeg har stiftet bekendtskab med både fransk og spansk, inden jeg valgte spansk og den beslutning har jeg ikke fortrudt. Fransk lyder rigtigt flot, og er et sprog, jeg virkelig godt kunne tænke mig at lære en skønne dag, mens spansk såmænd også lyder fedt (især hvis man lærer at tale det ordentligt). Spansk er efter min erfaring nemmere at lære end fransk, mest af alt fordi det er rigtigt nemt at lære, hvordan man udtaler ordene. På fransk er der et utal af udtaleregler, som forvirrer, mens spansk er lige ud ad landevejen - når du først har lært de få regler der er, så kan ingen udtale kom bag på dig.

Spansk grammatik er svært at mestre, men det er fransk også f.eks.

Jeg ved ikke, hvad man ellers kan vælge af sprog i gymnasiet, men stod mit valg mellem disse to sprog, ja, så ville fagidioten her jo helt klart anbefale spansk.

Brugbart svar (0)

Svar #2
25. februar 2007 af AllstarHo (Slettet)

Jeg valgte selv spansk i gymnasiet og har det nu på højniveau, og det har jeg klart ikke fortrudt!

At have sprog i gymnasiet er ikke ligesom at have det i folkeskolen, hvor undervisningen efter min mening bevægede sig i sneglefart - det går sindsygt hurtigt, og lærerne forventer, at du kan det, de har undervist i. Fx lærte vi i 2.g to tider på en uge, som de så forventede, at vi kunne bruge aktivt den næste uge. Det jeg vil frem til er, at du skal ønske at lære det for ellers kommer du ikke til at få ret meget ud af undervisningen, men sådan er det jo egentlig med alle fag.

Prøv at undersøge om du ikke på google kan finde noget elementært spansk, så du kan få en fornemmelse for sproget før du vælger.

Men held og lykke med valget - håber da, du beslutter dig for at vælge spansk for det er virkelig et kanon sprog.. (=

Skriv et svar til: spansk svært ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.