Matematik

En Ligningsopgave!

25. februar 2007 af martin232 (Slettet)
Hej det er mig igen. Jeg har lige lavet et nyt indlæg, da det andet er lidt uoverskulig.

Her er mine udregninger:

Arealet = L * H

Ligning 1:
Arealet + 464cm2 = (L + 8) * (H + 10)

L * H + 464cm2 = LH + 10L + 8H + 80

Arealet kan udtrykkes som LH

464cm2 = 10L + 8H + 80

464cm2 - 80 = 10L + 8H

384 = 10L + 8H

Herfra ved jeg ikke hvad nu... man kan måske bruge diskriminant formelen.


Ligning 2:
Arealet + 452cm2 = (L + 10) * (H + 8)

LH + 452cm2 = LH + 8L + 10H + 80

452cm2 = 8L + 10H + 80

452cm2 - 80 = 8L + 10H

372cm2 = 8L + 10H

her er der det samme problem

Svar #1
25. februar 2007 af martin232 (Slettet)

he he, måske skulle jeg lige skrive opgaven

Den lyder sådan her:

Givet er et rektangel med længde L og højde H

Hvis du lægger 8 cm til længden L og 10 cm til højden H, får du et areal, der bliver 464 cm2 større end det oprindelige areal.

Hvis du derimod lægger 10 cm til længden L og 8 cm til højden H, får du et areal, der bliver 452cm2 større end det oprindelige areal.

Så skal man finde længden L og højden H af det oprindelige areal.

Brugbart svar (0)

Svar #2
25. februar 2007 af dnadan (Slettet)

Du har:
464=(8+L)*(10+H)
og
452=(10+L)*(8+H)
Dette er to ligninger med to ubekendte løs disse...

Svar #3
25. februar 2007 af martin232 (Slettet)

er det forkert det jeg har lavet?

Svar #4
25. februar 2007 af martin232 (Slettet)

dnadan@
prøv at se dette link med opgaven

http://peecee.dk/index.php?lid=1&aid=1&pid=2&loadid=30481

Jeg har bare regnet den ud så, der ovethoved ikke er noget at tage fejl af. Er den en anden måde den kan løses på, fra D = ... Fordi forstår det ikke helt derfra.:(

Svar #5
25. februar 2007 af martin232 (Slettet)

bare se svar 18 i denne:
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=313149


Brugbart svar (0)

Svar #6
25. februar 2007 af dnadan (Slettet)

#4
Du har ret, du skal løse de to ligninger:
372cm2 = 8L + 10H
og
384 = 10L + 8H

Benyt enten substitionsmetoden eller lige store koefficienters metode, grunden til at du muligvis ikke forstår det sidste i det link, er er han benytter en metode, som gør brug af vektorer, og vektorer er noget man først lærer i 3.g

Svar #7
26. februar 2007 af martin232 (Slettet)

men hvordan, gøres det?

Svar #8
26. februar 2007 af martin232 (Slettet)

substitionsmetoden og lige store koefficienters metode. Kunne du vise mig det?

Brugbart svar (0)

Svar #9
26. februar 2007 af dnadan (Slettet)

#7
Sub, isoler den ene faktor i ligning nr. 1, f.eks. H og indsæt nu H's erstatning i ligning nr. 2, herved kan du nu finde ud af hvad L er lig med... resultatet af dette indsættes nu i enten ligning 1 eller 2, og herved isoleres nu H...

Svar #10
26. februar 2007 af martin232 (Slettet)

Okay er det sådan her:

Ligning 1:
384cm2 = 10L + 8H
384cm2-10L = 8H
Sådan isoleres faktoren H

Ligning 2:
372cm2 = 8L + 10H + 8H

Brugbart svar (0)

Svar #11
26. februar 2007 af dnadan (Slettet)

#10
H er ikke isoleres endnu, men:
ligning 1:
384-10L = 8H
<=>
384/8 -10L/8 = H
Dette indsættes nu i ligning to, således:

372 = 8L + 10H
=>
372 = 8L +10*(384/8-10L/8), løs nu denne ligning, brøkerne inde i parentesen kan forresten godt forkortes, gør dette, og så bliver ligningen nemmere at regne med...

Svar #12
26. februar 2007 af martin232 (Slettet)

ja 384/8 er vel bare 48. Forstår godt din fremgansmåde. Men skal jeg så starte med at regne det i parrentsen, når der er en regel om at den skal regnes først ud i en opgave. Er der noget der skal rykkes over? de 48 kan vel trækkes over på den anden side...

Skriv et svar til: En Ligningsopgave!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.