Matematik

haster lidt (:

25. februar 2007 af irani8700 (Slettet)
Jeg er ikke særlig specielle god til matematik, har også valgt en sproglig retning, men jeg hænger på matematik det første år.. jeg har lige nogen opgaver jeg ikk helt forstår, jeg vil blive rigtig glad hvis nogen lige gad at hjælpe lidt (:

Ligningen; 1/x+2 = 4/3

Ligningen; x/7 = 5x/8

Ligningen; (7-x)(3+x) = 0

Isoler r i formlen; k = k0*(1+r)n

Isoler A i ligningen; 1/1-A = K

Brugbart svar (0)

Svar #1
25. februar 2007 af sigmund (Slettet)

1) Træk 2 fra på begge sider og tag den reciprokke på begge sider. NB: Den reciprokke til x er 1/x, og den reciprokke til 1/x er 1/(1/x)=x.

2) Gang med hhv. 7 og 8 på begge sider, og træk x'erne sammen.

3) Udnyt nulreglen, dvs. at hvis et produkt er 0, så er enten den ene eller den anden faktor 0.

4) Divider med k0 på begge sider, tag den n'te rod på begge sider. Så kan du vist se, hvad der mere skal til for at isolere r.

5) Gang med 1-A på begge sider og divider med K på begge sider.

Brugbart svar (0)

Svar #2
25. februar 2007 af Montavr (Slettet)

r = k/k0*n-1

a = 1-(1/k)

Brugbart svar (0)

Svar #3
25. februar 2007 af mathon

Isoler r i formlen; k = k0*(1+r)^n

k/ko=(1+r)^n

(k/ko)=(1+r)^n

(k/ko)^(1/n)=1+r

r = (k/ko)^(1/n) - 1

Skriv et svar til: haster lidt (:

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.