Matematik
Differentielregning...
25. februar 2007 af
nadia0 (Slettet)
Hej igen.. det her er mere overskuelig at læse..
Håber jeg kan få noget hjælp..
opg lyder således:
Lad f være den mængde fisk, som fiskerne fanger. De fangede fisk kan sælges til prisen 6 per enhed. Fiskerivirksomheden har også nogle omkostninger til både og lon til fiskere m.m. Disse omkostninger afhænger af storrelsen af forurening fra stålværket, jo mere forurening jo storre omkostninger har fiskeri virksomheden for at fange en given mængde fisk.
Fiskerivirksomhedens omkostninger afhænger derfor både af hvor mange fisk, der skal fanges og hvor meget stålværket forurener. Lad x være storrelsen af forurening fra stålværket.
Onkostninger er givet ved:
K_fisk(f)=f^2+x*f
opg 1: Opskriv regneforskriften for profitfunktionen, P_fisk(f), med storrelsen 4 af forurening.
mit svar:
K_fisk(f)=f^2+x*f <=>
P_fisk(f)=6^2+4x*6
opg 2: Find den produktion, der giver fiskerivirksomheden den storste profit ved hjælp af differentialregning.
mit svar:
P_fisk(f)=6^2+4x*6 <=>
P´_fisk(f)= HVORDAN DIFFERENTIERER JEG??
Håber jeg kan få noget hjælp..
opg lyder således:
Lad f være den mængde fisk, som fiskerne fanger. De fangede fisk kan sælges til prisen 6 per enhed. Fiskerivirksomheden har også nogle omkostninger til både og lon til fiskere m.m. Disse omkostninger afhænger af storrelsen af forurening fra stålværket, jo mere forurening jo storre omkostninger har fiskeri virksomheden for at fange en given mængde fisk.
Fiskerivirksomhedens omkostninger afhænger derfor både af hvor mange fisk, der skal fanges og hvor meget stålværket forurener. Lad x være storrelsen af forurening fra stålværket.
Onkostninger er givet ved:
K_fisk(f)=f^2+x*f
opg 1: Opskriv regneforskriften for profitfunktionen, P_fisk(f), med storrelsen 4 af forurening.
mit svar:
K_fisk(f)=f^2+x*f <=>
P_fisk(f)=6^2+4x*6
opg 2: Find den produktion, der giver fiskerivirksomheden den storste profit ved hjælp af differentialregning.
mit svar:
P_fisk(f)=6^2+4x*6 <=>
P´_fisk(f)= HVORDAN DIFFERENTIERER JEG??
Svar #1
25. februar 2007 af ibibib (Slettet)
f er jo ikke salgsprisen.
1) Profitten er salget minus omkostninger:
P = 6f-K_fisk(f) = 6f-f^2-4f = -f^2+2f
2)
P' = -2f+2.
P'=0 <=> -2f+2=0 <=> f=1
1) Profitten er salget minus omkostninger:
P = 6f-K_fisk(f) = 6f-f^2-4f = -f^2+2f
2)
P' = -2f+2.
P'=0 <=> -2f+2=0 <=> f=1
Skriv et svar til: Differentielregning...
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
