Matematik

alfa og beta

28. februar 2007 af lith (Slettet)
opgave1:
i et koordinatsystem i rummet er to planer alfs og beta bestemt ved ligningerne:
alfa:2x+2y-z-16=0
beta:3x-y-z+44=0

1)bestem den spids vinkel mellem alfa og beta

2)en linje m går igennem c(1,1,2) og har retnings vektor(3,1,8)
bestem en parametfremstilling for den plan y, der indeholder linjen m og som er vinkelret på alfa.
3)gør rede for at m er parrallel med både alfa og beta
4)bestem koordinatsættet til projektionen af punktet c på beta.

...
jeg håber virkelig at der er nogen der kan hjælpe mig med denne opgave...

på forhånd tak...

Brugbart svar (0)

Svar #1
28. februar 2007 af mathon

se
http://peecee.dk/?id=31786

Brugbart svar (0)

Svar #2
28. februar 2007 af mathon

planen gamma er parallel med både retnings vektor(3,1,8)og alfa's normalvektor (2,2,-1), hvorfor en en normalvektor til gamma er krydsproduktet af
(3,1,8) og (2,2,-1)

Svar #3
28. februar 2007 af lith (Slettet)

mange tak...
vil du ikke hjælpe mig videre...

i 2) er det bare:(x,y,z)=(1,1,2)+t(3,1,8)??

Svar #4
28. februar 2007 af lith (Slettet)

men hvad skal jeg med normal vektoren...er det ikke retningsvektor jeg skal bruge?

Brugbart svar (0)

Svar #5
01. marts 2007 af ibibib (Slettet)

I 2) skal du bestemme en parameterfremstilling for en plan. Det kræver to retningsvektorer for planen og et punkt i planen.

Skriv et svar til: alfa og beta

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.