Matematik

Forskrift for parabel

01. marts 2007 af slimmerbo (Slettet)
Grafen for en funktion f(x) er en parabel, som skærer koordinatsystemets akser i punkterne P(2,0), Q(8,0) og R(0,4)

a) bestem en forskrift for f(x)

nogen der kan hjælpe? :)

Brugbart svar (0)

Svar #1
01. marts 2007 af ibibib (Slettet)

f(x) = a·(x-x1)·(x-x2), hvor x1 og x2 er nulpunkterne.

Svar #2
01. marts 2007 af slimmerbo (Slettet)

det forstår jeg ingenting af?


Brugbart svar (3)

Svar #3
01. marts 2007 af sigmund (Slettet)

#2,

Forskriften for et andengradspolynomium kan skrives som



hvor x1 og x2 er de to rødder, eller nulpunkter, og a er en konstant. I dit tilfælde er x1=2 og x2=8.

Til sidst kan du bestemme konstanten a ved indsættelse af 0 for x og 4 for f(x).

Brugbart svar (2)

Svar #4
01. marts 2007 af Dominik Hasek (Slettet)

#0:
I dette tilfælde skal du naturligvis gøre som beskrevet i #1 (og #3), men generelt kan du bruge formlerne på nedenstående side:

http://texperten.dk/docs/DOC6322718FG/poly2.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #5
06. maj 2009 af nanna_ya2 (Slettet)

 hvorfor skal x sættes lig 0 ??? 


Brugbart svar (0)

Svar #6
06. maj 2009 af ibibib (Slettet)

Grafen går gennem punktet (0,4), her er x=0 og f(0)=4.


Brugbart svar (0)

Svar #7
01. marts 2010 af MullehPigen (Slettet)

hmm, hvad med i mit eksempel, hvor jeg skal konstruer forskriften for en parabel der går gennem punkterne :
(1,3);(4,-13,5);(-5,45)

r1 er den så 1
r2=4
x=-5
f(-5)=45.. ??


Skriv et svar til: Forskrift for parabel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.