Matematik
Monotoniforhold
04. marts 2007 af
alliancen (Slettet)
om en diff. fuktion ved vi:
f'(x)=(x+3)(x+1)^2(x-1)
Der skal her findes monotoniforholdene.
help?
f'(x)=(x+3)(x+1)^2(x-1)
Der skal her findes monotoniforholdene.
help?
Svar #3
04. marts 2007 af ibibib (Slettet)
Bestem først nulpunkterne for f':
0=(x+3)(x+1)^2(x-1) <=>
x=-3 v x=-1 v x=1.
Kun i disse punkter kan f' skifte fortegn og dermed kan monotoni-intervallerne for f kun skifte i disse tre punkter.
Bestem nu fortegnet for f' i de 4 intervaller.
0=(x+3)(x+1)^2(x-1) <=>
x=-3 v x=-1 v x=1.
Kun i disse punkter kan f' skifte fortegn og dermed kan monotoni-intervallerne for f kun skifte i disse tre punkter.
Bestem nu fortegnet for f' i de 4 intervaller.
Skriv et svar til: Monotoniforhold
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
