Dansk

Årskarakter i 3.g

04. marts 2007 af cacci (Slettet)
Hey :)

Har et spørgsmål ang. den skriftlige årskarakter, der gives i 3.g.
Min lærer giver årskarakteren således, at den er gennemsnittet af terminsprøven og den sidste opgave, der afleveres efter terminsprøven. Terminsprøven tæller to gange i dette snit. Det vil sige, at alt det man har knoklet med i løbet af 1. og 2.g på ingen måde kommer til at tælle med i årskarakteren i 3.g.

Kan det være rigtigt?

Jeg har nemlig haft 10 i årskarakter i både 1.g og 2.g - og fik 11 i standpunkt i 3.g i november - og jeg frygter nu at jeg har arbejdet forgæves - hvilket jeg ikke synes er helt fair..

Er reglerne virkelig sådan?!

Vh Cacci

Brugbart svar (0)

Svar #1
04. marts 2007 af Molle- (Slettet)

Så vidt jeg ved er reglerne sådan, men tror da også at læreren kigger lidt på hvordan du har klaret dig de andre år, men det har ikke den store indflydelse...

Men så jeg altid hår fået at vide så skal man bruge 1. og 2. år på at lære hvordan man skal skrive en stil... hehe men havde du vist ikke brug for ;-)

Brugbart svar (0)

Svar #2
04. marts 2007 af Gulje (Slettet)

Det hedder jo "Årskarakter for 3.g" - og derfor kan karaktererne fra de foregående år jo ikke tælle med. Det er jo 3.g :)
Årskarakteren kan jo lidt opfattes som en standpunktskarakter, der tæller. Og det er jo de sidste par måneder, der viser hvor man er :)

Desuden er de skriftlige karakterer ikke så fantastisk vigtige, man skal jo alligevel til eksamen, hehe

Brugbart svar (0)

Svar #3
04. marts 2007 af allan_sim

#0.
Ja, det er korrekt. Årskarakteren er en standpunktskarakter, hvor der skal lægges vægt på det øjeblikkelige standpunkt og tages hensyn til årets standpunkter i øvrigt.

#2.
De skriftlige karakterer er skam vigtige. De tæller jo med i årskarakterkolonnen, der udgør halv vægt af det endelige gennemsnit.

Brugbart svar (0)

Svar #4
04. marts 2007 af DanielPetersen (Slettet)

I Dansk tæller karakterene først i 3g.Alt i 2g og 1g tæller intet.

Svar #5
04. marts 2007 af cacci (Slettet)

Tak for hjælpen. :) Tror bare jeg er bange for at dumme mig - er ik så go' til eksamner og prøver, ser I. Men må jo bare prøve :) igen tak for jeres hjælp!

Brugbart svar (0)

Svar #6
04. marts 2007 af sprit (Slettet)

He, det er ret interessant. Hvad skulle ens incitament for at lave lektierne i et ikke-afsluttende fag i 1g og 2g så være, andet end "øvelse" til 3g? Jeg tvivler på, at lærerne går fra at give en elev 00 til 12 (eller 00 til 12), selvom denne elev vitterligt fortjener det.
Sådan giver mine lærere i hvert fald ikke karakterer. Jeg har lige fået 10 i skr. matematik, selvom jeg kun har afleveret ca. 60% af afleveringerne, hvor størstedelen ligger på 7. Ved sidste karaktergivning fik jeg 10. Og det er endda de skr. karakterrer, som brude været ret ligetil at give, da det bare er gennemsnittet af afleveringer/prøver.

Brugbart svar (0)

Svar #7
04. marts 2007 af Waterhouse (Slettet)

Jeg synes det er mystisk i skriftlig dansk, at stort set hele ens skriftlige karakter - både års- og eksamenskarakter - afhænger af ens formåen i en eksamenssituation, når 90% af de stile man skriver i gymnasiet ikke bliver skrevet i en sådan. Der er vitterligt forskel på at have 5 timer i træk til at skrive en stil, og så at have 3 uger hvor man kan forberede sig i ro og mag. Bortset fra årsprøve i 2.g samt terminsprøve og eksamen i 3.g har man lang tid til alle sine stile - og alligevel er det næsten kun dem man har kort tid til, der kommer til at tælle.

Svar #8
05. marts 2007 af cacci (Slettet)

#7
Det er lige nøjagtigt det, der er min pointe! På en måde unfair, da man netop er mere stresset, når man kun har 5 timer - vil ærligt sige, at jeg bruger/brugte mere end 5 timer på at skrive en stil.

Skriv et svar til: Årskarakter i 3.g

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.