Matematik
Integralregning
05. marts 2007 af
rexden1
Hejsa, jeg har problemer med at få denne opgave til stemme overens med løsningen:
Jeg skal bestemme arealet under funktionen:
f(x)=-0.125x^2+1.5x
fra 4 - 8
jeg finder stamfunktionen F(x):
F(x)=int(-0.125x^2+1.5x) dx
F(x)=(-1/24*x^3)+(3/4*x^2)
Areal = F(8)-F(4)
=(-1/24*8^3+3/4*8^2)-(-1/24*4^3+3/4*4^2)
= -21.33 + 48 + 2.66 - 12
= 17.33
Jeg tror resultatet skal gi 72, men kan ikke få det. Gør jeg noget forkert
Jeg skal bestemme arealet under funktionen:
f(x)=-0.125x^2+1.5x
fra 4 - 8
jeg finder stamfunktionen F(x):
F(x)=int(-0.125x^2+1.5x) dx
F(x)=(-1/24*x^3)+(3/4*x^2)
Areal = F(8)-F(4)
=(-1/24*8^3+3/4*8^2)-(-1/24*4^3+3/4*4^2)
= -21.33 + 48 + 2.66 - 12
= 17.33
Jeg tror resultatet skal gi 72, men kan ikke få det. Gør jeg noget forkert
Svar #3
05. marts 2007 af Dominik Hasek (Slettet)
#0:
Decimaltal er noget hø, så ...
 = -\frac{1}{8}x^2 + \frac{3}{2}x $)
Det vil sige, at
\,dx\\ = \int \bigl( -\frac{1}{8}x^2 + \frac{3}{2}x \bigr )dx\\ = -\frac{1}{8} \int x^2\,dx + \frac{3}{2} \int x\,dx\\ = -\frac{1}{8} \cdot \frac{1}{3}x^3 + \frac{3}{2} \cdot \frac{1}{2}x^2\\ = -\frac{1}{24}x^3 + \frac{3}{4}x^2 } $)
op til en konstant, som jo er uden betydning. Så indsætter du bare henholdsvis x = 4 og x = 8, og så skulle du gerne få
\,dx = \frac{52}{3} } $)
Decimaltal er noget hø, så ...
Det vil sige, at
op til en konstant, som jo er uden betydning. Så indsætter du bare henholdsvis x = 4 og x = 8, og så skulle du gerne få
Skriv et svar til: Integralregning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
