Matematik
hjælp mig det haster
05. marts 2007 af
asf89 (Slettet)
jeg har brug for hjælp med at løse disse to ligninger i intervallet [0;2phi]:
sin^2(x)-cos^2(x)-sin(x)+1=0
og denne hvor jeg skal finde den i samme interval
sin^2(2x-phi)/2)-cos^2(2x-phi/2)-sin(2x-phi/2)+1=0
jeg er helt lost.
sin^2(x)-cos^2(x)-sin(x)+1=0
og denne hvor jeg skal finde den i samme interval
sin^2(2x-phi)/2)-cos^2(2x-phi/2)-sin(2x-phi/2)+1=0
jeg er helt lost.
Svar #1
05. marts 2007 af Dominik Hasek (Slettet)
#0:
Eftersom
 + \cos^2(x) = 1 $)
har vi, at
 - (1 - \sin^2(x)) - \sin(x) + 1 = 2 \sin^2(x) - \sin(x) = \sin(x) (2 \sin(x) - 1) $)
Så kan du vist godt klare resten selv!
Brug samme fremgangs for den næste ligning.
Eftersom
har vi, at
Så kan du vist godt klare resten selv!
Brug samme fremgangs for den næste ligning.
Skriv et svar til: hjælp mig det haster
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
