Matematik

Eksponentialfunktion

05. marts 2007 af JeppeRobert (Slettet)
Hejsa

Har fået en opgave, der lyder: Bestem regneforskriften for eksponentialfunktionen f, hvis graf går igennem punktet (-4,6).

Jeg har virkelig ingen ide om hvordan jeg starter :)

Brugbart svar (0)

Svar #1
05. marts 2007 af tiltvincent (Slettet)

Sikker på du ikke har fået oplyst mere for så vidt jeg ved skal man bruge 2 punkter for at finde en forskrift :) men er nu heller ikke et geni til matematik.

Brugbart svar (0)

Svar #2
05. marts 2007 af Andreas Funch (Slettet)

Hehe jeg kan heller ikke finde ud af hvad det er man skal gøre. Desværre


Svar #3
05. marts 2007 af JeppeRobert (Slettet)

Jeg har sådan set skrevet alt, hvad der står i opgaven... Men er det ikke noget med, at eksponentialfunktionen altid går igennem (0,1)??


Glemte at skrive før, at facit er:
f(x)=(1/(4.rod(6))^x
skrevet med tre decimaler er det:
f(x)=0,639^x

Brugbart svar (0)

Svar #4
05. marts 2007 af dnadan (Slettet)

#3
Ikke altid nej, det er kun hvis b=0.. Men er du sikker på, at du hverken kender et punkt mere, fordoblingskonstant, halveringskonstant eller andet godt?

Brugbart svar (0)

Svar #5
06. marts 2007 af mathon

en eksponentiel funktion udtrykkes ved y = b*a^x

en eksponentialfunktion udtrykkes ved y = a^x

Skriv et svar til: Eksponentialfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.