Matematik

fjerdegradsligning

05. marts 2007 af noveau (Slettet)
hvordan griber man sådan en basse an :) ?

x^4-7x^2+12=0

jeg har søgt på google, men har endnu ikke kunnet finde nogle redskaber til at løse en sådan ligning..

ku man få lidt hjælp ? =) på forhånd tak

Brugbart svar (0)

Svar #1
05. marts 2007 af dnadan (Slettet)

Den eneste mulighed jeg kender er vha. af grafregneren
Indsæt din funktion som l1, 12 er funktionen med forskriften y=0, herefter findes der vha. af grafregneren de to funktioners skærringspunkter.

Brugbart svar (0)

Svar #2
05. marts 2007 af Madsst (Slettet)

Start med at kalde x^2 for t (t=x^2) og skriv så ligningen igen:
x^4-7x^2+12=t^2-7t+12=0. Du kan nu løse ligningen for t og derefter finde løsningen for x ved at udnytte at t=x^2.

Brugbart svar (0)

Svar #3
05. marts 2007 af janandersen (Slettet)

sæt t=x^2

Svar #4
05. marts 2007 af noveau (Slettet)

okay. det forstår jeg så overhovedet ikke :)

hvis du ikke vil bruge opgaven, ka du så ikke tage et imaginært eksempel og regne en opgave ud?

Brugbart svar (0)

Svar #5
05. marts 2007 af janandersen (Slettet)

Se #2, Mads_st har skrevet hele opskriften, synes jeg

Brugbart svar (0)

Svar #6
06. marts 2007 af mathon

se
http://peecee.dk/?id=32706


Svar #7
06. marts 2007 af noveau (Slettet)

kanon mathon.. Fandt faktisk selv ud af det, men dejligt at du lige gad bekræfte mig :)

Skriv et svar til: fjerdegradsligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.