Matematik
Haster! Intergral
07. marts 2007 af
Missty (Slettet)
Hej
Håber meget på hjælp til den her afleverings opgave:
Det oplyses, at længden af grafen f(x)=2x^1,5+1, x>0 fra et punkt P(a,f(a)) til et punkt Q(b,f(b)) er givet ved
intergral fra a til b (kvadratrod(1+(f'(x))^2)dx
Bestem længden af grafen for f fra P(1,f(1)) til (4,f(4))
Håber meget på hjælp til den her afleverings opgave:
Det oplyses, at længden af grafen f(x)=2x^1,5+1, x>0 fra et punkt P(a,f(a)) til et punkt Q(b,f(b)) er givet ved
intergral fra a til b (kvadratrod(1+(f'(x))^2)dx
Bestem længden af grafen for f fra P(1,f(1)) til (4,f(4))
Svar #1
07. marts 2007 af sigmund (Slettet)
Hvad er problemet? Er det integralet? Først differentieres f:
=3x^{1/2}.$)
Således skal du beregne integralet
^2}\,dx=\int_1^4\sqrt{1+9x}\,dx,$)
hvilket ikke burde være så svært, idet integralet kan skrives som
^{1/2}\,dx.$)
Således skal du beregne integralet
hvilket ikke burde være så svært, idet integralet kan skrives som
Skriv et svar til: Haster! Intergral
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
