Matematik

Begynderspørgsmål ang. integralregning

08. marts 2007 af hiat (Slettet)
Det er måske et dumt spørgsmål, men here goes:

Acceleration er

a = dv/dt =
a dt = dv

Hvad gør jeg så med dv på højresiden, når jeg vil løse udsagnet, dvs. integrere?

Brugbart svar (0)

Svar #1
09. marts 2007 af Dominik Hasek (Slettet)

#0:
Jeg forstår desværre ikke hvad du mener. Prøv at omformuler dit spørgsmål.

Svar #2
09. marts 2007 af hiat (Slettet)

Jo, det kan jeg godt prøve.
Jeg har
dv = a dt

Jeg integrere så på højresiden
dv = int a dt = a*t + k

Så står der egentlig
dv = a*t + k

Jeg vil gerne har, at der står
v = a*t + k
men hvad er det helt konkret, jeg formelt set skal gøre, når jeg går fra dv til v? dv er vel en uendelig lille tilvækst i hastigheden, mens v er hastigheden i et punkt?

Jeg håber, du forstår, jeg ved ikke rigtig, hvordan jeg ellers skal forklare det.

Brugbart svar (0)

Svar #3
09. marts 2007 af Dominik Hasek (Slettet)

#2:
Du skal selvfølgelig integrere på begge sider samtidig, ellers er ligningen jo ikke længere opfyldt.

Svar #4
09. marts 2007 af hiat (Slettet)

Ok, hvad gør jeg så på venstreside? Skal der så tilføjes en konstant k?

Svar #5
09. marts 2007 af hiat (Slettet)

Eller... er v netop konstanten? Hvis jeg integrere
int dv = 0 + k,
eller er det forkert forstået? k sætter jeg så til at være v.

Svar #6
09. marts 2007 af hiat (Slettet)

integrerer*

Brugbart svar (0)

Svar #7
09. marts 2007 af Dominik Hasek (Slettet)

#4-#6:
Der gælder, at



op til en konstant.

Skriv et svar til: Begynderspørgsmål ang. integralregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.