Matematik
Hjælp ! :)
13. marts 2007 af
Splitt (Slettet)
Hjælp til disse to opgaver! :)
I et koordinatsystem i planen bevæger et punkt P(x , y) sig, således at der til
tidspunktet t gælder
x=t^3-4t
Y=t^2-t
Bestem koordinatsættet til hvert af banekurvens skæringspunkter med
andenaksen.
Bestem koordinatsættet til hastighedsvektoren i det punkt, der svarer til t=3
En funktion f er givet ved
2x^2-3x+5/x+1
Gør rede for, at grafen for f har netop to asymptoter, og bestem en ligning for
hver af disse.
I et koordinatsystem i planen bevæger et punkt P(x , y) sig, således at der til
tidspunktet t gælder
x=t^3-4t
Y=t^2-t
Bestem koordinatsættet til hvert af banekurvens skæringspunkter med
andenaksen.
Bestem koordinatsættet til hastighedsvektoren i det punkt, der svarer til t=3
En funktion f er givet ved
2x^2-3x+5/x+1
Gør rede for, at grafen for f har netop to asymptoter, og bestem en ligning for
hver af disse.
Svar #1
13. marts 2007 af Lurch (Slettet)
1) Hvad gælder for x når kurven skær y-aksen?
2) hastighed er defineret til v=dx/dt. du kender x
3)hvad sker der når x=-1 ? prøv at brug polynomiers division
2) hastighed er defineret til v=dx/dt. du kender x
3)hvad sker der når x=-1 ? prøv at brug polynomiers division
Skriv et svar til: Hjælp ! :)
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
