Matematik
mat. stamfunktioner
14. marts 2007 af
Texas (Slettet)
hey
jeg har problemer med følgende opgave:
Funktionen f, der er givet ved:
f(x)=x^2-2x-3
har to stamfunktioner, hvis grafer begge har linjen Y=2 som tagent.
Bestem en forskrift for hver af de to stamfunktioner til f.
Jeg kan ikke rigtig se hvordan der er to, og desuden tangerer mine resultater ikke Y=2 :S
Hjælp :)
jeg har problemer med følgende opgave:
Funktionen f, der er givet ved:
f(x)=x^2-2x-3
har to stamfunktioner, hvis grafer begge har linjen Y=2 som tagent.
Bestem en forskrift for hver af de to stamfunktioner til f.
Jeg kan ikke rigtig se hvordan der er to, og desuden tangerer mine resultater ikke Y=2 :S
Hjælp :)
Svar #1
14. marts 2007 af Sentinox (Slettet)
Husk, at stamfunktionen til en funktion indeholder en arbitrær konstant, som eksempel:
int(x^2-2x-3,x) = 1/3*x^3-x^2-3*x + k, hvor k er en integrationskonstant.
Ud fra kendskab til dette, kan du altså finde de søgte funktioner (opgaven er i virkeligheden at bestemme konstanten k).
//Sentinox
int(x^2-2x-3,x) = 1/3*x^3-x^2-3*x + k, hvor k er en integrationskonstant.
Ud fra kendskab til dette, kan du altså finde de søgte funktioner (opgaven er i virkeligheden at bestemme konstanten k).
//Sentinox
Skriv et svar til: mat. stamfunktioner
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
