Matematik

Reducér

15. marts 2007 af LiseKirstine (Slettet)
Nogle der kan hjælpe mig med disse stykker er helt blank!!

http://peecee.dk/?id=34518

Brugbart svar (0)

Svar #1
15. marts 2007 af Christina_Jensen (Slettet)

Du skal da bare bruge dine potensregneregler?

Brugbart svar (0)

Svar #2
15. marts 2007 af Astridtm (Slettet)

jeg vil mene du skal gøre følgende:

opg 1: potensregnereglerne siger, at når to tal med samme rod (i dette tilfælde a) ganges, lægges potenserne sammen. Du har altså a^9/a^4. Når tal, men samme rod divideres, trækkes potenserne fra hinanden - a^9-4= a^5

opg 2: ved parentes skal potenserne ganges med hianden. Du får derfor a^5/a^2*3=a^5/a^6= a^-1

opg 3: (a+b)^2 kan skrives som a^2+b^2+2ab. Der ganges -2a ind i den anden parentes du får derfor
a^2 + b^2 + 2ab - 2a^2 - 2ab= -a^2+b^2


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. marts 2007 af Christina_Jensen (Slettet)

På den tredje skal du også bruge den første kvadratsætning, der siger:
(a+b)^2=a^2+b^2+2ab

Brugbart svar (0)

Svar #4
15. marts 2007 af missjoy (Slettet)


hej

du kan bare slå dem ind på lommeregner som x så regner den det ud




Brugbart svar (0)

Svar #5
15. marts 2007 af Christina_Jensen (Slettet)

Astridtm har helt ret.

Brugbart svar (0)

Svar #6
15. marts 2007 af mathon

se
http://peecee.dk/?id=34523

Svar #7
15. marts 2007 af LiseKirstine (Slettet)

til svar#3: Jamen er det så resultatet? man kan vel ikke gøre mere

Brugbart svar (0)

Svar #8
15. marts 2007 af Matkaj

jo for -2a(a+b)kan omskrives til -2a^2-2ab. Reducer så det hele til sidst.

Svar #9
15. marts 2007 af LiseKirstine (Slettet)

er det her rigtig???? for Astridtm og mathon har forskellige resultater i den sidste
http://peecee.dk/?id=34532

Brugbart svar (0)

Svar #10
15. marts 2007 af Matkaj

Ja det er rigtigt. Mathon og astridtm har samme resultat idet b^2-a^2 =-a^2+b^2

Skriv et svar til: Reducér

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.