Matematik
Vandforbrug...
18. marts 2007 af
sul (Slettet)
Hej allesammen.
Jeg har en opgave, som skal ikke beregnes men forklares.
opg.:
I en bestemt kommune kan sammenhængen mellem en families årlige vandforbrug og udgiften hertil beskrives ved: f(x)=30,66*x+306,25
hvad betyder tallene 30,66 og 306,25 for udgiften til vand?
jeg ved ikke - men jeg synes det kan sammenlignes med formlen f(x)=ax+b så 306,25 er det fast beløb som hvert år skal lægges til ... ved ikke rigtig
På forhånden tak
Jeg har en opgave, som skal ikke beregnes men forklares.
opg.:
I en bestemt kommune kan sammenhængen mellem en families årlige vandforbrug og udgiften hertil beskrives ved: f(x)=30,66*x+306,25
hvad betyder tallene 30,66 og 306,25 for udgiften til vand?
jeg ved ikke - men jeg synes det kan sammenlignes med formlen f(x)=ax+b så 306,25 er det fast beløb som hvert år skal lægges til ... ved ikke rigtig
På forhånden tak
Svar #1
18. marts 2007 af Nicklas.sk (Slettet)
Ja. 306,25 er et beløb der skal lægges til hvert år.
Nu ved jeg ikke hvad enheden er, men x kunne så være kubikmeter vand, og f(x) kroner.
så kan det være 30,66 kroner per kubikmeter vand.
Derfor skal du rigtignok sammenligne med
y=ax+b
Nu ved jeg ikke hvad enheden er, men x kunne så være kubikmeter vand, og f(x) kroner.
så kan det være 30,66 kroner per kubikmeter vand.
Derfor skal du rigtignok sammenligne med
y=ax+b
Skriv et svar til: Vandforbrug...
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
