Matematik
hatser lidt
19. marts 2007 af
Sporty (Slettet)
Heey, håber nogen vil hjælpe..
jeg skal beregne toppunktet for funktionen
y= 2x^2 - 4x - 2,5
formel xT= -b/2a
min beregning: xT= -4/2*2= -2
xT = 4*( -2)^2 + 4 *(-2)+2,5
toppunkt = (-2,10,5)
det ser ikke rigtigt ud..hvad har jeg gjort forkert..??
jeg skal beregne toppunktet for funktionen
y= 2x^2 - 4x - 2,5
formel xT= -b/2a
min beregning: xT= -4/2*2= -2
xT = 4*( -2)^2 + 4 *(-2)+2,5
toppunkt = (-2,10,5)
det ser ikke rigtigt ud..hvad har jeg gjort forkert..??
Svar #3
19. marts 2007 af hehe88 (Slettet)
xT = -b/2a <=> xT = (-(-4))/(2*2) <=> xT = 4/4 <=> xT = 1
(-(-4))=4 det er der den smutter for dig for første gang
2*(1)^2-(4*(1))-2,5 = -4,5
( 1, -4,5 )
(-(-4))=4 det er der den smutter for dig for første gang
2*(1)^2-(4*(1))-2,5 = -4,5
( 1, -4,5 )
Skriv et svar til: hatser lidt
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
