Matematik

hjælp mig please

19. marts 2007 af PC KOPAT (Slettet)
hejsa allesammen..

jeg skal snart til en prøve i matematik igen, så tjekkede lige min sidste prøve..
jeg har fået fejl i disse FIRE tingester :-)



1)reducer udtrykket:
(p+q)^2 - p(p+q)+q^2

(p+q)^2 - p(p+q) + q^2 =
(p+q)^2 - (p+q)^2 + q^2 =
q^2




2)løs ligningen:
x/12 = 1/3 +1:

x*3 = 12*1 +1
x = 3/12 +1
x = 5



3)isoler k1 i følgende udtryk:
L = 1/k1 + 1/k2 :

L = 1*k1 + 1*k2
L = 1/2..




4)forkort brøken mest muligt:
5x^3 - 25x^2y / 3x^2 - 15xy :

5x^3 - 25 / 3 - 15x =
5x^3 - 5 / 3 - 3x =
x^3 / x


????håber der er nogle Rare sjæle der kan hjælpe mig så jeg ikke får de samme fejl igen:-)

mange tak på forhånd! :-)

Brugbart svar (0)

Svar #1
19. marts 2007 af La Gioconda (Slettet)

2)løs ligningen:
x/12 = 1/3 +1:

Du skal isolere x, dvs. at du til at begynde med skal gange 12 over på den anden side af lighedstegnet:
x = ((1/3)*12)+(12*1)
x = 4 + 12
x = 16

Brugbart svar (0)

Svar #2
19. marts 2007 af La Gioconda (Slettet)

1)reducer udtrykket:
(p+q)^2 - p(p+q)+q^2
p^2 + q^2 + 2pq - p^2 - pq + q^2
2q^2 + pq

Brugbart svar (0)

Svar #3
19. marts 2007 af Aubrey (Slettet)

1) p(p+q) = p^2+pg, ikke (p+q)^2 !

2) Hvis du nøjes med at "gange 12 over" får du x = (1/3+1)*12 = 1/3*12 + 1*12 = 4+12 = 16 !

3) Først trækker du 1/k2 fra på begge sider så der står: L-1/k2 = 1/k1
så ganges k1 over på den anden side og L-1/k1 divideres over så der står:
k1 = 1/(L-1/k2) <=> k1 = k2/(L-1) !

4) mener du: (5x^3 - (25x^2)*y) / (3x^2 - 15xy) ?

Svar #4
19. marts 2007 af PC KOPAT (Slettet)

Aubrey og co tak skal i have..

vedr nr 4.

nej det er:

5x^3-25x^2y / 3x^2-15xy

jeg kan ikke finde ud af at lave vandret brøkstreg.
det der divider tegn skal være en brøkstreg ..!!

Brugbart svar (0)

Svar #5
19. marts 2007 af mathon

3)isoler k1 i følgende udtryk:
L = 1/k1 + 1/k2 :

...det "lærte" du i 8. klasse...

...du bli'r simpelthen nødt til at repetere brøkregning, så det bliver funktionelt!!!...


1/k1 = L-1/k2...med fællesnævner k2

1/k1 = (k2*L-1)/k2.... reciprokværdien

k1 = k2/(k2*L-1)

Brugbart svar (0)

Svar #6
19. marts 2007 af mathon

hvad kan du selv?

se
http://peecee.dk/?id=35219

Svar #7
19. marts 2007 af PC KOPAT (Slettet)

tak skal du have mathon!!!

så tror jeg vist jeg har styr på det!!!

Skriv et svar til: hjælp mig please

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.