Matematik
differentialligning
19. marts 2007 af
stine1122 (Slettet)
Er der nogle der kan hjælpe mig med at finde en forskrift for differentialligningen dy/dx = 2*kvadrat(y) / x+2.
Jeg har sepereret de variable så der står integralet af 1 / 2*kvadratrod (y) dy = intagralet af 1 / x+2 dx .. Hvordan finder man stamfuntion til 1 / 2*kvadratrod(y) ??
På forhånd tak for hjælpen.. :)
-Stine
Jeg har sepereret de variable så der står integralet af 1 / 2*kvadratrod (y) dy = intagralet af 1 / x+2 dx .. Hvordan finder man stamfuntion til 1 / 2*kvadratrod(y) ??
På forhånd tak for hjælpen.. :)
-Stine
Svar #1
19. marts 2007 af Mufufu (Slettet)
hvis du har en formelsamling, kan du se at integralet af 1/(2*kvadratrod(y)) = kvadratrod(y).
og integralet af 1/(x+2) = ln(|x+2|) + k
så der kommer til at stå:
kvadratrod(y)= ln(|x+2|) + k
så y= (ln(|x+2|)+k)^2 det er mit bud
og integralet af 1/(x+2) = ln(|x+2|) + k
så der kommer til at stå:
kvadratrod(y)= ln(|x+2|) + k
så y= (ln(|x+2|)+k)^2 det er mit bud
Skriv et svar til: differentialligning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
