Matematik

Befolkningstal

20. marts 2007 af cxe22xhe (Slettet)
Hej..

Jeg har et problem:

Udviklingen i verdens befolkningstal havde i 1960 en årlig vækstrate på 2 %, mens den årlige vækstrate i 2004 var på 1 %.

Jeg skal finde fordoblingstiden for væksten i verdens befolkningstal, hvis vækstraten havde fortsat med at være 2 % om året efter 1960.

Jeg kender godt: 2 = aT^2

Men jeg ved slet ikke hvor jeg skal begynde og hvor jeg skal starte?

På forhånd tak.

Brugbart svar (0)

Svar #1
20. marts 2007 af mathon

B = Bo*1,02^t

2Bo = Bo*1,02^T2

2 = 1,02^T2

ln(2) = T2*ln(1,02)

T2 = ln(2)/ln(1,02) = 35,0028 = ca. 35

Svar #2
22. marts 2007 af cxe22xhe (Slettet)

Tak.

Skriv et svar til: Befolkningstal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.