Generelt

(DP) Tal-gåde

22. marts 2007 af DanielPetersen (Slettet)
Bevis at 31 ikke går op i noget tal af formen (2^n) + 1 , hvor n er et naturligt tal.

God fornøjelse!

Svar #1
22. marts 2007 af DanielPetersen (Slettet)

Er den for svær ? (:

Brugbart svar (0)

Svar #2
22. marts 2007 af Duffy

Kan du selv? Eller er det bare verdens DÅRLIGSTE
trick til at få andre til at lave dit hjemmearbejde??????!!!!!!

Brugbart svar (0)

Svar #3
23. marts 2007 af Dominik Hasek (Slettet)

#0:
Lidt indledende algebra, og så er det ingen problem at løse den, men nu vil jeg ikke sidde her og ``ødelægge'' det for andre.

Svar #4
23. marts 2007 af DanielPetersen (Slettet)

#2
Hvad snakker du om ?

#3
Jeg kan se, at du ikke står på min deltagerliste. Hvis du vil på, skal du løse opgaven :)

Svar #5
23. marts 2007 af DanielPetersen (Slettet)

Den er egentlig meget nem at bevise, men den anden DP-opgave er mere vanskelig.

Brugbart svar (0)

Svar #6
23. marts 2007 af Duffy

Det var det jeg tænkte. Du kan ikke selv :p

Svar #7
23. marts 2007 af DanielPetersen (Slettet)

#6
Jamen, det er jo klart, at jeg kan det. Jeg bedømmer jo om de har løst opgaven korrekt.

Brugbart svar (0)

Svar #8
23. marts 2007 af Duffy

Så vi os dit løsningsforslag.

Svar #9
23. marts 2007 af DanielPetersen (Slettet)

Jeg viser løsningen i aften.
Jeg vil gerne give "Dominik Hasek" muligheden inden..

Brugbart svar (0)

Svar #10
23. marts 2007 af Bombadil (Slettet)

31 er et mersenne primtal, og kan skrives på formen 2^5-1. Så vi viser at
(2^n+1)/(2^(-5)-1) ikke er et heltal.

(2^n+1)/(2^(-5)-1)=(2^n/2^-5)+2^-5-2^n-1
=2^(n-5)+2^-5-2^n-1

Summen af leddene skal være et heltal; Summen kan kun være et heltal hvis alle led er et heltal, eller hvis summen af decimaltal er et heltal.

-1 er et heltal, 2^-n er et heltal, men det er 2^-5 ikke; Og 2^(n-5) er et heltal for n>=5.
Det eneste interval hvor der er mulighed for at summen er et heltal er 1<n<5; dog gælder i dette interval at 2^(n-5)+2^-5<1 og derfor ikke et heltal.

Så 31 går ikke op i noget tal er formen
(2^n) + 1

Brugbart svar (0)

Svar #11
23. marts 2007 af Bombadil (Slettet)

....-1 er et heltal, 2^n er et heltal, ....

Brugbart svar (0)

Svar #12
23. marts 2007 af Bombadil (Slettet)

Uha.....jeg føler mig pænt dum lige nu.
Så lad venligst være med at læse mine ovenstående indlæg. Jeg tror jeg må tilbage i 1. klasse.
Piiiiiinligt.

Brugbart svar (0)

Svar #13
23. marts 2007 af Duffy

#11+12:

Jah, den havde været rar at kunne slette... :p

Brugbart svar (0)

Svar #14
23. marts 2007 af Duffy

Hah! Det var det jeg tænkte. DP kan ikke selv finde ud af det!!

Det drejer bare om verdens DÅRLIGSTE trick til at få andre til at lave sit hjemmearbejde!!!!!!

Det såkaldte GÅDE-MAGERI er gennemskuet.

PLATUGLE. :p

Kan du i det hele taget noget selv?

Brugbart svar (0)

Svar #15
03. januar 2008 af tal-pædagog (Slettet)

Nå, skal det pjat aldrig løses? Løsningen er:

givet to hele tal q og r, hvor n = 5q + r, så er

2^n = 2^(5q+r) = (31+1)^q*2^r

Og da (31+1)^q = k*31+1 for et passende helt tal k, kan dette omskrives til:

2^n = (k*31+1)*2^r = k*31*2^r+2^r, hvorfor dette tal har resten 2^r efter division med 31. Dermed har q ingen betydning for divisionens rest! Altså er det nok at tjekke, om 31 går op i 2^n+1 for n mellem 1 og 4. Disse tal er: 3,5,9 og 17, så det gør 31 ikke.

Hvis påstanden "der eksisterer et helt tal k, så der for et helt tal q gælder, at (31+1)^q = k*31+1" ønskes uddybet, gør jeg det gerne, men indlægget bliver unægteligt mere overskueligt af at udelade dette!

Svar #16
04. januar 2008 af DanielPetersen (Slettet)

ja du er alllerede videre #15

Skriv et svar til: (DP) Tal-gåde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.