Matematik
reduktion,nem
22. marts 2007 af
hermione (Slettet)
hejsa:D
jeg skal reducere dette udtryk:
3(p+q)^2-6p(q-p)
jeg har prøvet at lave det men er lidt i tvivl, så vær endelig beredte på at rette mig...hehe
3(p+q)^2-6p(q-p)
3p^2+3q^2-6pq+pq (det er her jeg kommer i tvivl)
= 9p+9q
på forhånd tak!
jeg skal reducere dette udtryk:
3(p+q)^2-6p(q-p)
jeg har prøvet at lave det men er lidt i tvivl, så vær endelig beredte på at rette mig...hehe
3(p+q)^2-6p(q-p)
3p^2+3q^2-6pq+pq (det er her jeg kommer i tvivl)
= 9p+9q
på forhånd tak!
Svar #1
22. marts 2007 af gym elev3 (Slettet)
De to skal være af samme grad for at du kan bruge minus
3(p+q)^2 - 6p(q-p) =
3(p^2+q^2+2pq) - (6pq-6p^2) =
3p^2+3q^2+6pq - 6pq+6p^2 =
3p^2+3q^2 + 6p^2 =
9p^2+3q^2
3(p+q)^2 - 6p(q-p) =
3(p^2+q^2+2pq) - (6pq-6p^2) =
3p^2+3q^2+6pq - 6pq+6p^2 =
3p^2+3q^2 + 6p^2 =
9p^2+3q^2
Skriv et svar til: reduktion,nem
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
