Matematik

En nem lille én

24. marts 2007 af Lektietøsen (Slettet)
Hej med jer.

Jeg har følgende spørgsmål, som jeg sidder fast I:

En funktion f(x) er givet ved: f(x) = 7*lnx-2*x^2
Bestem en ligning for tangenten til grafen for f(x) i punktet P(1,f(1))

MIT FORSLAG:

Jeg skal differentiere f(x), derefter finde f(1) og f '(1). Til sidst finder jeg tangentens ligning ved formlen: y = f '(x0) * (x-x0) + f(x0)

Nu prøver jeg, at differentiere, men jeg er ikke sikker:


f(x) = 7*lnx-2*x^2

f'(x) = (7/x) - 4x
f’(x) = (7/1)-4*1 = 3

Passer dette? Men hvad skal jeg så gøre, for jeg er lidt forvirret :S

På forhånd tak :)

Brugbart svar (0)

Svar #1
24. marts 2007 af sigmund (Slettet)

Du har ret. Fortsæt bare som du havde tænkt dig. Funktionen er korrekt differentieret.

Svar #2
24. marts 2007 af Lektietøsen (Slettet)

#1:

Skal jeg så nu finde tangentens ligning ved formlen: y = f '(x0) * (x-x0) + f(x0) ?

y = f ' (3) * (3-1) + f(3) ?

Passer dette, for jeg sideer ret fast ? :D


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. marts 2007 af janandersen (Slettet)

du er på rette spor, men x0 er 1.
du har delvist skrevet det op som om x0 er 3, men dette er f'(x0), som du korrekt har udregnet

Brugbart svar (0)

Svar #4
24. marts 2007 af calde (Slettet)

så det kommer til at hedde:
y = 3(x-1)+(7*ln1-2*1^2) <=> y= 3x-5


Skriv et svar til: En nem lille én

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.