LaTeX

New environment

24. marts 2007 af Sabrina (Slettet)
Hej alle!

Jeg benytter en gammel preamble til mit projekt, som et gruppemedlem, der ikke længere er i gruppen, har lavet.
Lige nu har jeg et environment, som hedder
\begin{eksempel}
...
\end{eksempel}

Den laver teksten i environmentet kursiv.
I stedet for at have kursiv tekst, kunne jeg godt tænke mig, at teksen var rykket lidt ind i begge sider - i forhold til brødteksten.

Lige nu ser det relevante stykke i preamblen således ud:


ewcommand{\Eref}[1]{Eksempel ef{#1}}

ewtheorem{eks}[defi]{Eksempel}

ewenvironment{eksempel}[1]{\eks{\emph{\textbf{#1}}}\\}{\hfill
ewline
ewline}

(PS. Der er en newtheorem, som hedder defi)

Jeg troede, at det kursive ville gå væk, hvis jeg fjernede \emph, men det lader ikke til at virke. Derudover kan jeg ikke finde ud af, hvordan jeg skal skabe indryk.

De bedste hilsner
Sabrina


Brugbart svar (2)

Svar #1
24. marts 2007 af Peden (Slettet)

Du burde kunne lave indryk med \hfill men prøv at se her: http://www-hermes.desy.de/latex/ltx-143.html der er mange eksempler.

Brugbart svar (2)

Svar #2
25. marts 2007 af Dominik Hasek (Slettet)

#0:
Da forummet har det med at ``æde'' LaTeX-kode, kan du se mit forslag nederst på følgende side:

http://texperten.dk/index.php?side=Lidt%20om%20mig%20selv

Svar #3
26. marts 2007 af Sabrina (Slettet)

Hej Dominik

Jeg kan ikke lige finde dit forslag på hjemmesiden.


@Peden: Gerne mere uddybning, da jeg som sagt ikke kender til det at arbejde i preamblen i forbindelse med etablering af nye environments.

Svar #4
26. marts 2007 af Sabrina (Slettet)

Hej!
Nu fandt jeg det - jeg kan da bare kigge ordentligt efter. Jeg ser lige, om jeg kan få det til at virke.

Svar #5
26. marts 2007 af Sabrina (Slettet)

Jeg kan ikke lige overskue det. Nu har jeg prøvet at skrive


ewenvironment{eksempel}[1]{\eks{\begin{adjustwidth}{4em}{3em}{#1}\end{adjustwidth}\\}{\hfill
ewline
ewline}%\emph{\textbf{#1}}}\\}{\hfill
ewline
ewline}


Men det virker ikke.

Svar #6
26. marts 2007 af Sabrina (Slettet)


ewenvironment{eksempel}[1]
{\eks{\begin{adjustwidth}{4em}{3em}{#1}\end{adjustwidth}\\}
{\hfill
ewline
ewline}

Prøvede lige igen :)

Brugbart svar (2)

Svar #7
26. marts 2007 af Dominik Hasek (Slettet)

#6:
Jeg forstår ikke hvad du vil bruge \hfill og de to linjeskift til sidst til, men okay.

Har du fået det til at virke, eller hvordan skal jeg tolke dit indlæg?

Svar #8
26. marts 2007 af Sabrina (Slettet)

Hej!

Du har ret - de skal bare væk.

Nej, det virker stadig ikke. Jeg aner simpelthen ikke, hvordan jeg skal bruge dit råd - kan ikke finde ud af at sætte det sammen med den nuværende kode for eksempel-environmentet.

Svar #9
26. marts 2007 af Sabrina (Slettet)

Kan godt se, at det kan være vanskeligt at tolke mit indlæg rigtigt - sådan havde jeg ikke lige tænkt på det. Min "Jeg prøvede lige igen", hentydede blot til, at jeg prøvede at sende indlægget igen.

Brugbart svar (2)

Svar #10
27. marts 2007 af Dominik Hasek (Slettet)

#9:
Prøv at se om du kan bruge det jeg har skrevet nu.

http://texperten.dk/index.php?side=Lidt%20om%20mig%20selv

Svar #11
27. marts 2007 af Sabrina (Slettet)

Nu har jeg brugt det første eksempel i dit link.

Men hvordan indretter jeg min almindelige kode efter det? Normalt ved et eksempel skriver jeg:

\begin{eksempel}{overskrift}
selve eksemplet
\end{eksempel}

Svar #12
27. marts 2007 af Sabrina (Slettet)

Tak for din hjælp forresten! :)

Brugbart svar (2)

Svar #13
27. marts 2007 af Dominik Hasek (Slettet)

#11:
Skal overskriften bare være ``Eksempel n'', hvor er et naturligt tal, eller skal der være en individuel overskrift til hvert eksempel?

Svar #14
29. marts 2007 af Sabrina (Slettet)

Der skal være en individuel overskrift til hvert eksempel, tak :)

Brugbart svar (2)

Svar #15
29. marts 2007 af Dominik Hasek (Slettet)

#14:
Prøv at tag et kig nederst på http://texperten.dk/index.php?side=Lidt%20om%20mig%20selv og se om du kan bruge det.

Svar #16
30. marts 2007 af Sabrina (Slettet)

Tak for dit store eksempel denne gang.

Der sker to ting. Hvis jeg tilføjer pakken ntheorem siger den:

! Package ntheorem Error: Theorem style plain already defined.

See the ntheorem package documentation for explanation.
Type H for immediate help.
...

l.503 ...rfont ##1\ ##2\ (##3)\theorem@separator]}

Men jeg har ikke allerede tilføjet den pakke.

Hvis jeg udkommenterer den og prøver at kompile en fil med

\begin{eksempel}{hej}
Dette er en prøve
\end{eksempel}

får jeg


! LaTeX Error: Environment eksempel undefined.

See the LaTeX manual or LaTeX Companion for explanation.
Type H for immediate help.
...

l.7 \begin{eksempel}
{hej}


Det er meget mærkeligt.

Tak, fordi du gider blive ved med at hjælpe :)

Brugbart svar (2)

Svar #17
30. marts 2007 af Dominik Hasek (Slettet)

#16:
Angående første del, så skal jeg gerne se hele din preamble, for at have en chance for at finde fejlen.


Det er klart, at

\begin{eksempel}{hej}
Dette er en prøve
\end{eksempel}

ikke virker. Læg mærke til, at jeg har lavet det således at du skal skrive ``eks'' i stedet for ``eksempel'' -- hvis du har mange eksempler, er det meget hurtigere. Men hvis du vil skrive ``eksempel'', er det bare at rette linjen

\ newenvironment{eks}[1]{%

til

\ newenvironment{eksempel}[1]{%

(uden mellemrum mellem backslashen og n'et).

Brugbart svar (2)

Svar #18
31. marts 2007 af Dominik Hasek (Slettet)

Jeg har rettet yderligere i koden, så det nu virker helt efter planen. Så er spørgsmålet bare hvor fejlen er i dit dokument.

Svar #19
03. april 2007 af Sabrina (Slettet)

Hej!

Nu ser det virkelig flot ud, og det virker også.
Men (sådan et er der næsten altid)... Jeg vil gerne have, så eksemplet tæller op sammen med definitioner, sætninger mv. Samt, at der står "Eksempel (nummeret)" og så linieskift.

Nu indtaster jeg overskriften "test" og så står der:

test
1 mit eksempel

Hvor "mit eksempel" er det, jeg skriver i miljøet. Ettallet er med fed.

Jeg ved ikke, om du har behov for at se hele preamblen for at løse det første med numrene. Men hvis du gider, sender jeg den gerne, hvis jeg kan få en mail?

Du må have en rigtig god påske :)

Brugbart svar (2)

Svar #20
04. april 2007 af Dominik Hasek (Slettet)

#19:
Jeg spørger i #13, om du vil have overskriften til at være ``Eksempel n'', og dertil svarer du nej -- jeg er forvirret!

Ved mig står der ikke ``1 Mit eksempel'', men kun ``Mit eksempel'', så det må være noget i din preamble, som er skyld i det. Prøv at lav en kopi af dit dokument og udkommenter derefter alt i din preamble lidt efter lidt, som ikke direkte har noget med dette at gøre, og så burde du være i stand til at finde fejlen på den måde.

Hvis dette ikke lykkes dig, kan jeg godt prøve at se på det (hvilket kræver at jeg ser _hele_ dokumentet -- ikke kun preamblen), men jeg garanterer ikke at jeg orker at fikse det, hvis det kræver alt for meget arbejde. I givet fald må du oploade dokumentet et sted på nettet.

Også god påske til dig.

Forrige 1 2 Næste

Der er 22 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.