Matematik

Arealberegning

26. marts 2007 af piter (Slettet)
Mit kendskab mht. arealberegning er lige gået i glemmebogen for en stund ;S

Sidder med en "firkant"

Kender alle længder fra |AB| |CD| |AD| |BC|

Tilmed kender jeg vinkel A

Hvordan finder jeg arealet af dette?

Brugbart svar (0)

Svar #1
26. marts 2007 af mathon


1) tegn diagonalen |BD|

2) beregn |BD| ved brug af cos-relationnen

3) beregn arealet af trekant BCD ved brug af Herons formel

4) beregn arealet af trekant ABD ved brug af T=½*|AB||AD|sin(A)

5) adder de to trekantsarealer

Svar #2
26. marts 2007 af piter (Slettet)

Jeg får hele tiden forkert resultat

Vi er enige om ABD = 180 grader
da A = 125 B = 35 og C = 20
c = 34

Areal af: BCD = 105
Areal af: ABD = 819

Brugbart svar (0)

Svar #3
26. marts 2007 af mathon


...nu er det jo blevet en helt anden opgave!!!...

1) i #0 er vinkel A og de 4 sider kendt

2) i #2 en side og vinklerne kendt tilmed en på 180°, som ikke kan være en polygonvinkel

Skriv et svar til: Arealberegning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.