Matematik
Differentiring
28. marts 2007 af
ralsted (Slettet)
Jeg skal bevise at 3x^3-x^2-2/x^2+2 er f´(x)= 3x^4+18x^2/(x^2+2)^2, men er ikke særlig god til at reducerer, når jeg har differentieret.. nogen der kan hjælpe
Svar #1
28. marts 2007 af hogt.dk (Slettet)
Du bruger brøkreglen og får:
((9x^2-2x)*(x^2+2)-(3x^3-x^2-2)*(2x)) / (x^2+2)^2 =
(9x^4+18x^2-2x^3-4x-6x^4+2x^3+4x) / (x^2+2)^2 = ...
((9x^2-2x)*(x^2+2)-(3x^3-x^2-2)*(2x)) / (x^2+2)^2 =
(9x^4+18x^2-2x^3-4x-6x^4+2x^3+4x) / (x^2+2)^2 = ...
Skriv et svar til: Differentiring
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
