Kommentarer til Studieportalen.dk

Titler

29. marts 2007 af DanniBred (Slettet)
(håber titlen er passende:)

Er det ikke muligt at lave det sådan at det ikke er muligt at skrive f.eks. hjælp, PLZ, Hilfe osv.?? Trods det faktum at der allerede står citat fra "opret indlæg": "Giv dit indlæg et SIGENDE navn. Titler som: "hjælp" og "haster" er bandlyste."
Det hjælper åbentbart ikke :(

Brugbart svar (2)

Svar #1
29. marts 2007 af SomeOneMore (Slettet)

Nej. Der burde nok suppleres med en definition på _Bandlyste_ °<|8•)

Brugbart svar (2)

Svar #2
29. marts 2007 af SomeOneMore (Slettet)

(nej til at det åbenbart ikke hjælper, ja til dit forslag q: )

Svar #3
29. marts 2007 af DanniBred (Slettet)

ja, nu kender jeg ikke så meget til det at opbygge hjemmesider, men man kan vel med nogle "koder sige at der i denne boks ikke kan stå sådanne ord".

Kan man det??

Brugbart svar (2)

Svar #4
29. marts 2007 af SomeOneMore (Slettet)

Eller lave en ting lignende http://ozbaiter.nightmail.ru/posting.swf (fra tråden https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=115937) - Så burde det være en "How to post - for dummies" (eller som i USA, hvor de har en videregående kaldet "posting for complete idiots" ;))

Brugbart svar (2)

Svar #5
29. marts 2007 af SomeOneMore (Slettet)

Sagtens! Ligeså nemt, som du ikke kan poste en tom kommentar (med mindre du taster mellemrum), og ligesom alle mellemrum før et bogstav i hver linje forsvinder.

Man kan lave det clientside (Javascript) og serverside (asp.Net)

Svar #6
29. marts 2007 af DanniBred (Slettet)

haha http://ozbaiter.nightmail.ru/posting.swf det var både sjovt og lærrigt på samme tid:) den var sgu god..

#5 vi må håbe webmasteren vil tage det op til overvejelse, for jeg synes virkeligt det er et problem

Svar #7
29. marts 2007 af DanniBred (Slettet)

Hvis man søger på studieportalen.dk vil man få følgende:

hjælp - giver 13699 indlæg
haster - giver 203 indlæg
og så kommer alle de indlæg der ikke har et sigende navn som f.eks. "nem opgave"

Det viser bare at problemet et stort

Brugbart svar (2)

Svar #8
29. marts 2007 af SomeOneMore (Slettet)

javascript koden kunne f.eks. se sådan ud (givet at man i formularkoden har tilføjet onSubmit="return TjekForm();" ):





(med forbehold for hastefejl)

Det koden gør, er at den går ind i dokumentet og finder formularen, efter det navn man angiver formularene, og derefter ind til fet konkrete navngivne formularfelt, hvor "value" tjekker indholdet heraf, og indexOf tjekker om det angivne er indeholdt et sted heri, altså uanset hvad der står foran og bagefter. Den ovenstående kode tjekker, om eks. hjælp ikke fremgår ("!=" betyder ikke lig med) i feltet, da den jo kun skal retunere "false" hvis den fremgår. Dette har dog måske den fejl i praksis, at den muligvis ikke returnere fejl ved 2 x "hjælp", er jeg ikke sikker på, da jeg ikke har testet det, og ikke lige kan huske, hvorvidt man kan bruge <> i javascripts formularvalideringsfunktioner.

Den første og sidste linje indenfor target skyldes kun god programeringsskik, da gamle browsere muligvis ikke kan læse javascript, og dermed vil melde fejl, da det i så fald vil blive læst som ugenkendeligt html. Derved vil (det helt sidste) sikre, at browseren læser det som en kommentar til sine html koder, og dermed ikke behandler de mellemstående linjer.

Ved ikke hvor meget mening det giver, men det var et eksempel på hvor lidt der skal til, for at lave bare den mindste kontrol q8•}

Brugbart svar (2)

Svar #9
29. marts 2007 af SomeOneMore (Slettet)

#7 ja meget :O

Svar #10
29. marts 2007 af DanniBred (Slettet)

Den var ikke lang, i forhold til hvor lange de kan blive :)

Kan godt lide alert'en den er sgu god.. haha

Brugbart svar (2)

Svar #11
29. marts 2007 af SomeOneMore (Slettet)

Bagsiden ved det er jo så, at mere formularkontrol = større risiko for at ramme andre ord. Eks hvis en vil lave et indlæg med titlen "Stor ros til Vange for hans formidable hjælp" - eller måske endda "Ros til hjælpERNE", altså med endelse på hjælp, kan det være at kontrollen på formularfeltet, vil fange dem alligevel, selvom titlerne jo i sig selv ikke er decideret dårlige... Svær grænse :\

Svar #12
29. marts 2007 af DanniBred (Slettet)

Ja, for der har ordet 'hjælp' jo en helt anden betydning, og det han rigtig nok blive lidt svært. Men jeg vil så bare mene at man nok godt kan finde på en anden vending, det danske sprog er jo fyldt med dobbelt betydninger..

Politikens Synonym ordbog siger til ordet 'hjælp' følgende: højre hånd, håndlanger, kalfaktor, lakaj, lejesvend og medhjælp.

Så i stedet for: "Stor ros til Vange for hans formidable hjælp" kunne der skrives: "Stor ros til min højre hånd Vange, for hans formidable arbejde"

Brugbart svar (2)

Svar #13
29. marts 2007 af akadina (Slettet)

Ordet "hjælp" kan jo godt indgå i en titel på en roman, et digt eller en novelle. Det kan desuden også være relevant at bruge ordet i forbindelse med psykologi, samfundsfag og andre fag: Selvhjælp, krisehjælp, nødhjælpsarbejde, nødhjælpsorganisation, førstehjælp, hjemmehjælp, lægehjælp,n psykologhjælp, hjælpetræner, bistandshjælp, hjælpemiddel etc.

Men jeg er enig i at det er irriterende når der skrives "hjælp" eller "haster" som titel. Især "haster" synes jeg er provokerende, jeg hjælper hvis og når jeg kan og har tid. Det regner jeg også med, at andre gør når jeg har brug for hjælp.

Brugbart svar (2)

Svar #14
29. marts 2007 af Lasse

Den bedste og mest optimale løsning, er bare at ignorere de indlæg med intetsigende overskrifter, så skal folk nok lære at skrive noget passende, hvis de vil have hjælp!

Brugbart svar (2)

Svar #15
29. marts 2007 af rikshan (Slettet)

Slettet

Brugbart svar (2)

Svar #16
29. marts 2007 af kraka (Slettet)

Jeg er helt enig med #14

Synes næsten ikke jeg har lavet andet herinde i denne uge end at skrive til folk at de skal huske en sigende overskrift (og dernæst huske kun at poste ET indlæg pr. spørgsmål).
Problemet er bare, at hvis man ignorerer dem der skriver "hjælp" og "haster", opretter de bare et indlæg mere (og et indlæg mere, og et indlæg mere..) med det samme spørgsmål, og det finder jeg personligt meget mere irriterende end en dårtlig overskrift..
Ved ikke helt hvad man kan gøre, men mit bud vil nok være at gøre folk opmærksom på (hver gang de gør det) at det er irriterende.

Svar #17
29. marts 2007 af DanniBred (Slettet)

Det er sgu en svær problemstilling og #14 har nok også ret. Men hvad kan man så gøre, hvis man ikke kan 'forbyde' det som i #8 og heller ikke kan ignorerer dem som det lyder i #16??

Evt. man kunne lave en javascript der ikke forbyder at skrive disse ord, men kommer frem med en alert hvori der er fortalt at de er i gang med at gøre noget meget dumt??
Er det en løsning??

Brugbart svar (2)

Svar #18
29. marts 2007 af Marcus (Slettet)

Folk bør bare tage sig sammen og undlade de ord. Det bedste vi kan gør, udover Vange's java script, er at ignorere de indlæg med netop de feterede titler. Lad være med at besvare dem, så kan det være de langt om længe indser det.

Skriv et svar til: Titler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.