Matematik
Vektor-ligning
29. marts 2007 af
stræber-pigen (Slettet)
(3x+5y) i + (5x-2y) j
Hvordan finder man den potentielle funktion ?
Jeg kan kun bevise, at funktionen findes:
d(3x+5y) / dy = d(5x-2y) /dx
5 = 5.
Men jeg kan ikke komme videre
Hvordan finder man den potentielle funktion ?
Jeg kan kun bevise, at funktionen findes:
d(3x+5y) / dy = d(5x-2y) /dx
5 = 5.
Men jeg kan ikke komme videre
Svar #1
29. marts 2007 af sigmund (Slettet)
Følg proceduren på http://www.math.umn.edu/~nykamp/m2374/readings/findpot/ . Den er rigtig godt beskrevet, og jeg tror du forstår det.
Nu skrev jeg "følg proceduren..." Jeg vil hellere sige: forstå først, hvad der foregår. Læg så papiret (eller skærmen) til side, og gennemfør de samme udregninger i forb. med den konkrete opgave.
Når du har givet f(x,y) = (3x+5y)i + (5x-2y)j, så ville det i teksten i linket ovenfor svare til F(x,y)=(3x+5y,5x-2y).
Nu skrev jeg "følg proceduren..." Jeg vil hellere sige: forstå først, hvad der foregår. Læg så papiret (eller skærmen) til side, og gennemfør de samme udregninger i forb. med den konkrete opgave.
Når du har givet f(x,y) = (3x+5y)i + (5x-2y)j, så ville det i teksten i linket ovenfor svare til F(x,y)=(3x+5y,5x-2y).
Skriv et svar til: Vektor-ligning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
