Matematik
Definitionsmængde
06. april 2007 af
Izabella (Slettet)
Hvordan bestemmes definitionsmængden for g(x)=x^2+1 ?
Håber på hjælp.
Håber på hjælp.
Svar #1
06. april 2007 af Riemann
Du kan sætte definitionsmængden, som du vil. Du kommer aldrig til at dividere med 0. Det naturlige valg ville være hele R.
Værdimængden derimod er alle tal i intervallet [1;uendelig[ - forudsat at definitionsmængden er R (tegn selv en graf og regn evt efter...)
Værdimængden derimod er alle tal i intervallet [1;uendelig[ - forudsat at definitionsmængden er R (tegn selv en graf og regn evt efter...)
Svar #2
06. april 2007 af atamon (Slettet)
det er let nok...da alle tal kan opløftes til anden potens er definitionsmængden ligeså alle tal
Svar #5
06. april 2007 af Dominik Hasek (Slettet)
#0:
Eftersom det må være en gymnasieopgave, er svaret at definitionsmængden er alle de reelle tal, men faktisk er funktionen slet ikke veldefineret, hvis man ikke har oplyst definitions- og værdimængden på forhånd!
Udtrykket g(x) = x²+1 er med andre ord ikke i sig selv tilstrækkeligt til at definere funktionen g.
Eftersom det må være en gymnasieopgave, er svaret at definitionsmængden er alle de reelle tal, men faktisk er funktionen slet ikke veldefineret, hvis man ikke har oplyst definitions- og værdimængden på forhånd!
Udtrykket g(x) = x²+1 er med andre ord ikke i sig selv tilstrækkeligt til at definere funktionen g.
Skriv et svar til: Definitionsmængde
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
