Matematik
Hjææællp! :)
07. april 2007 af
Splitt (Slettet)
Sandsynlighedsregning:
For en bestemt mønt er sandsynligheden for at få plat ved ét kast 0,52. Mønten tænkes kastet 3 gange.
To hændelser A og B er givet ved;
A: Der kommer plat netop 2 gange
B: Der kommer plat mindst én gang
Beregn hver af sandsynlighederne: P(A), P(B) og P(A|B)
- Nogen der kunne hjælpe, da sandsynlighedsregning ikke "just" er mig.
For en bestemt mønt er sandsynligheden for at få plat ved ét kast 0,52. Mønten tænkes kastet 3 gange.
To hændelser A og B er givet ved;
A: Der kommer plat netop 2 gange
B: Der kommer plat mindst én gang
Beregn hver af sandsynlighederne: P(A), P(B) og P(A|B)
- Nogen der kunne hjælpe, da sandsynlighedsregning ikke "just" er mig.
Svar #1
07. april 2007 af Esbenps
Du skal bruge binomialfordeling i det her tilfælde, da sandsynligheden for at der kastes plat ikke ændrer sig. Den kan du bare slå op i en bog til
P(succes M gange ud af n) = K(N,M)*p^m*(1-p)^(N-M)
I det andet tilfælde ved du, at sandsynligheden for der kommer plat mindst én gang ud af de 3, er sandsynligheden for at du får plat 1 gang ELLER 2 gange ELLER 3 gange. Det er den nøjagtigt omvendte sandsynlighed af at du slet ikke får plat nogen gange. Dvs:
P(plat mindst én gang) = 1 - P(ingen plat)
Dette er igen en binomialfordeling, da udfaldene er uafhængige, dvs. sandsynlighederne ændres ikke for hvert kast.
P(succes M gange ud af n) = K(N,M)*p^m*(1-p)^(N-M)
I det andet tilfælde ved du, at sandsynligheden for der kommer plat mindst én gang ud af de 3, er sandsynligheden for at du får plat 1 gang ELLER 2 gange ELLER 3 gange. Det er den nøjagtigt omvendte sandsynlighed af at du slet ikke får plat nogen gange. Dvs:
P(plat mindst én gang) = 1 - P(ingen plat)
Dette er igen en binomialfordeling, da udfaldene er uafhængige, dvs. sandsynlighederne ændres ikke for hvert kast.
Svar #2
07. april 2007 af Waterhouse (Slettet)
Du skal have fat i noget binomialfordeling...lader vi X være en stokastisk variabel givet ved "antal plat ved 3 kast med en mønt" er X binomialfordelt med b(3, 0.52).
P(A) må så være P(X=2), og P(B)=P(X=>1)
P(A) må så være P(X=2), og P(B)=P(X=>1)
Svar #3
07. april 2007 af hackerjohn (Slettet)
HUSK: Skriv ikke Hjælp i overskriften.. så hellere "Sandsynlighedsregning" i dette tilfælde!
Mvh.
Sune
Mvh.
Sune
Skriv et svar til: Hjææællp! :)
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
