Matematik
Standardavigelse og middelværdi
09. april 2007 af
martin88a (Slettet)
Når man transformerer en normalfordeling til en standard normalfordeling, er det så på samme måde man finder standardavigelsen og middelværdien.
Svar #1
09. april 2007 af Madsst (Slettet)
Hmm.. Hvis X er standardnormalt fordelt med middelværdi 0 og varians 1 og Y=a+bX er
E(Y)=a+bE(X)=a og VAR(Y)=a^2Var(X)=a^2. For nu af standardnormalfordele Y, trækkes den forventede værdi af Y=b(mu) fra Y og der divideres igennem med standard afvigelsen af Y=sqrt(VAR(Y))=a(sigma, så
(Y-a)/b, hvilket jo netop svarer til at man har fundet X i ligningen ovenfor. Intuitivt giver det også mening fordi at man centrerer fordelingen omkring 0 ved at trække middelværdien fra. Dernæst at man dividerer igennem med den gennemsnitlige afvigelse, så afvigelsen bliver standardiseret til 1.
E(Y)=a+bE(X)=a og VAR(Y)=a^2Var(X)=a^2. For nu af standardnormalfordele Y, trækkes den forventede værdi af Y=b(mu) fra Y og der divideres igennem med standard afvigelsen af Y=sqrt(VAR(Y))=a(sigma, så
(Y-a)/b, hvilket jo netop svarer til at man har fundet X i ligningen ovenfor. Intuitivt giver det også mening fordi at man centrerer fordelingen omkring 0 ved at trække middelværdien fra. Dernæst at man dividerer igennem med den gennemsnitlige afvigelse, så afvigelsen bliver standardiseret til 1.
Skriv et svar til: Standardavigelse og middelværdi
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
