Matematik

nem og hurtig ;p

09. april 2007 af hermione (Slettet)
hejsa:p

kan i hjælpe mig med at finde f´(x) af :

f(x)= x^4/4 + x^3/3 -x^2

det ville være super ;)

p.s. er det f´(x)= x+x^2-2x?

Brugbart svar (0)

Svar #1
09. april 2007 af Waterhouse (Slettet)

Hvis du mener

f'(x)= x^3+x^2-2x

så ja.

Svar #2
09. april 2007 af hermione (Slettet)

alstå det differentierede af f(x)= x^4/4 + x^3/3 -x^2

er f'(x)= x^3+x^2-2x? men hvis jeg i opgaven skal fide monotoniforholdene skal det så ikke være en andengradsligning?

Brugbart svar (0)

Svar #3
09. april 2007 af Dominik Hasek (Slettet)

#2:
Bemærk, at x er en fælles faktor i hvert led!

Svar #4
09. april 2007 af hermione (Slettet)

og?? skal jeg så sætte det sammen?

Brugbart svar (0)

Svar #5
09. april 2007 af Grisling88 (Slettet)

Okay, det kan godt være at det bare er mig, men jeg får et helt andet resultat end #2...
Da det er en brøk skal man så ikke huske at bruge differentialregnereglerne? Eller er det bar mig som er på vildspor...

Brugbart svar (0)

Svar #6
09. april 2007 af Waterhouse (Slettet)

Behøver du ikke. Husk f.eks. at x^4/4 = 1/4*x^4, og du står tilbage med et almindeligt polynomium.

Brugbart svar (0)

Svar #7
10. april 2007 af Grisling88 (Slettet)

#6
Nåå ja, tak skal du have. Så forstår jeg det bedre.. :D

Skriv et svar til: nem og hurtig ;p

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.