Matematik
To ubekendte
10. april 2007 af
kroeyer89 (Slettet)
Hej allesammen :-)
Jeg problemer med en ligning, vil i være søde at hjælpe?
2x - y = 3
3x - 5y = 1
På forhånd tak :-)
Jeg problemer med en ligning, vil i være søde at hjælpe?
2x - y = 3
3x - 5y = 1
På forhånd tak :-)
Svar #1
10. april 2007 af kraka (Slettet)
Hint:
Issolér x i den ene ligning og sæt dette ind på x's plads i den anden ligning. Dermed har du 1 ligning med 1 ubekendt du kan løse.
Håber det var hint nok. Vh
Issolér x i den ene ligning og sæt dette ind på x's plads i den anden ligning. Dermed har du 1 ligning med 1 ubekendt du kan løse.
Håber det var hint nok. Vh
Svar #2
10. april 2007 af Dominik Hasek (Slettet)
#0:
Det er altid muligt at gøre som beskrevet i #1, men hvis ligningssystemet er lineært, kan det tit være en fordel at trække en af ligningerne fra den anden eller addere dem.
Det er altid muligt at gøre som beskrevet i #1, men hvis ligningssystemet er lineært, kan det tit være en fordel at trække en af ligningerne fra den anden eller addere dem.
Skriv et svar til: To ubekendte
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
