Matematik
Stamfunktion..
11. april 2007 af
Sahar (Slettet)
Hvordan finder jeg stamfunktion af denne brøk:
(3x^2 - 3x + 2)/(x-1)
og integral af cos^3x dx
Tak på forhånd.
(3x^2 - 3x + 2)/(x-1)
og integral af cos^3x dx
Tak på forhånd.
Svar #1
11. april 2007 af sheaf (Slettet)
1) Omskriv:
(3x^2-3x+2)/(x-1) = 3x + 2/(x-1)
2) Omskriv
cos^3(x) = cos(x)cos^2(x) = cos(x)(1-sin^2(x))
og brug substitution på leddet sin^2(x)cos(x).
(3x^2-3x+2)/(x-1) = 3x + 2/(x-1)
2) Omskriv
cos^3(x) = cos(x)cos^2(x) = cos(x)(1-sin^2(x))
og brug substitution på leddet sin^2(x)cos(x).
Skriv et svar til: Stamfunktion..
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
