Matematik
Differentialligning
11. april 2007 af
stræber-pigen (Slettet)
s(t) = ((-t+10)^2 -19)^0,5 er løsningen på
s(0)=9
ds/dt = -(s^2 +19)^0,5 /s
Hvordan viser man det?
s(0)=9
ds/dt = -(s^2 +19)^0,5 /s
Hvordan viser man det?
Svar #1
11. april 2007 af Benjamin. (Slettet)
Få på hver side de alle s og ds og på en anden side alle t og dt, integrer og isolér s. Integrationskonstanten C er placeret således i ligningen:
s(t) = ((-t+C)^2 -19)^0,5
Og C bestemmes ved at indsætte begyndelsesbetingelsen og løse ligningen, som fremkommer.
s(t) = ((-t+C)^2 -19)^0,5
Og C bestemmes ved at indsætte begyndelsesbetingelsen og løse ligningen, som fremkommer.
Svar #2
11. april 2007 af Benjamin. (Slettet)
#1 Rettelse:
"Få på hver side"... -> Få på den ene side ...
"Få på hver side"... -> Få på den ene side ...
Svar #4
11. april 2007 af Benjamin. (Slettet)
#3 Anvend integration ved substitution på venstresiden (nedenstående); u = s^2+19, du/ds = 2s (ds = 1/(2s)du).
Når du har sat alt indeholdende s samt ds på den ene side og ligeledes med t og dt på den anden side, så får du formentlig:
S(-s(s^2+19)^-0,5)ds = S(1)dt
Når du har sat alt indeholdende s samt ds på den ene side og ligeledes med t og dt på den anden side, så får du formentlig:
S(-s(s^2+19)^-0,5)ds = S(1)dt
Skriv et svar til: Differentialligning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
