Matematik
bøvl med integrale
12. april 2007 af
Watergate (Slettet)
Hej igen, nu er jeg kommet til en anden opgave hvor jeg er gået i stå. Hvad gør man hvis man skal integere: int(x^2(x-2)^2)
kan godt se at man kan bruge substitution den være (x-2) men hvad gøre man med de x^2 foran...
på forhånd tak
kan godt se at man kan bruge substitution den være (x-2) men hvad gøre man med de x^2 foran...
på forhånd tak
Svar #1
12. april 2007 af Panthers88 (Slettet)
Du omskriver (x-2)^2 vha af kvadratsætninger:
F(x) = (x-2)^2 = x^2+4-4x
Så hedder integralet:
x^2(x^2+4-4x) = x^4+4x^2-4x^3
Så hedder integralet:F(x) x^4+4x^2-4x^3 ..
så f(x)= 1/5x^5+(4/3)x^3-x^4 + k
F(x) = (x-2)^2 = x^2+4-4x
Så hedder integralet:
x^2(x^2+4-4x) = x^4+4x^2-4x^3
Så hedder integralet:F(x) x^4+4x^2-4x^3 ..
så f(x)= 1/5x^5+(4/3)x^3-x^4 + k
Skriv et svar til: bøvl med integrale
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
