Matematik

decimaltal

13. april 2007 af mm :) (Slettet)
jeg har fundet X i en vækstligning ( k^n = K(1+x)^n ) og skal have den i en vækstprocent, skal jeg så bare skrive 0,26 eller 26 % eller måske noget helt andet?

for x er nemlig p : 100, væksten i procent angivet som decimaltal

og p er vækst i procent pr. periode.

Er det så bare 26 %?

Brugbart svar (0)

Svar #1
13. april 2007 af Molle (Slettet)

p = 26 %
x = 0,26

Svar #2
13. april 2007 af mm :) (Slettet)

Er den "årlige vækstperiode" p?

Svar #3
13. april 2007 af mm :) (Slettet)

ja det er det vel. hehe..

Brugbart svar (0)

Svar #4
13. april 2007 af Mimical (Slettet)

Skal der ikke stå (K= K(1+x)^n)? Har du tænkt over denne her:


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. april 2007 af Mimical (Slettet)

Se bort fra

Brugbart svar (0)

Svar #6
13. april 2007 af Mimical (Slettet)

Jeg prøver lige igen.








Brugbart svar (0)

Svar #7
13. april 2007 af Riemann

#6
for det første:

der er fejl i følgende skridt:


Brugbart svar (0)

Svar #8
13. april 2007 af Riemann

Undskyld jeg ødelagde forumstrukturen!Jeg prøvede på at skrive følgende

#6
for det første:

der er fejl i følgende skridt:



Man kan ikke bare fjerne n'erne!

I øvrigt:

I den oprindelige ligning indgår et stort K og et lille k, så udregninger giver slet ikke mening...

Brugbart svar (0)

Svar #9
13. april 2007 af Riemann

prøver igen. Ligningen skulle være

K^n/(1+x)^n = K <=> K/(1+x) = K

Brugbart svar (0)

Svar #10
13. april 2007 af Mimical (Slettet)

Nej det har du selvfølgelig ret i. Jeg ved ikke hvad der gik af mig.

Skriv et svar til: decimaltal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.