Matematik
Ligevægt
14. april 2007 af
pededrengen (Slettet)
Hejsa,
Ønsker at finde ligevægten (J,A) med J > 0 og A > 0.
J = 1,2A * (1 - 0,001A)
A = 0,5J + 0,7A
Sidder hér med besvarelsen på denne opgave. Undre mig dog over at min lærer i sine mellemregninger skriver:
J = 2(A - 0,7A) = 0,6A
Nogle kloge mennesker hér, som kan redegøre for hans ræsonnement????
Ønsker at finde ligevægten (J,A) med J > 0 og A > 0.
J = 1,2A * (1 - 0,001A)
A = 0,5J + 0,7A
Sidder hér med besvarelsen på denne opgave. Undre mig dog over at min lærer i sine mellemregninger skriver:
J = 2(A - 0,7A) = 0,6A
Nogle kloge mennesker hér, som kan redegøre for hans ræsonnement????
Svar #1
14. april 2007 af sigmund (Slettet)
Det er bare en omskrivning af ligning 2: A = 0.5J + 0.7A <=> J = 2(A-0.7A).
Svar #2
14. april 2007 af pededrengen (Slettet)
Jeps, ser det nu!
Men burde man ikke også kunne komme frem til samme resultat (J = 0,6A) ved at forkorte i ligning 1???
J = 1,2A(1-0,001A) <=>
J = 1,2A - 0,0012A^2 <=>
??? = ???
Men er lidt i tvivl om hvad jeg gør herfra!
Men burde man ikke også kunne komme frem til samme resultat (J = 0,6A) ved at forkorte i ligning 1???
J = 1,2A(1-0,001A) <=>
J = 1,2A - 0,0012A^2 <=>
??? = ???
Men er lidt i tvivl om hvad jeg gør herfra!
Svar #3
14. april 2007 af Riemann
Man burde ikke komme frem til samme resultat ved at forkerte ligning 1, idet det er to forskellige ligninger. Det gælder om at finde A,j så de opfylder begge ligninger.
Fro at komme videre skal du du indsætte J=0.6A, således:
0.6A = 1,2A - 0,0012A^2
Dette kan omskrives til
0=A(0.6-0.0012A)
Her kan du aflæse løsninger vha. nulreglen. Dvs., at ligningen er sand for A=0 eller 0.6-0.0012A = 0.
Fro at komme videre skal du du indsætte J=0.6A, således:
0.6A = 1,2A - 0,0012A^2
Dette kan omskrives til
0=A(0.6-0.0012A)
Her kan du aflæse løsninger vha. nulreglen. Dvs., at ligningen er sand for A=0 eller 0.6-0.0012A = 0.
Skriv et svar til: Ligevægt
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
