Matematik
Planintegral
06. april 2004 af
sigmund (Slettet)
Jeg har brug for lidt hjælp fra nogen af uni-folkene.
Jeg skal udregne planintegralet Int_B(sqrt(x)-y^2), hvor integrationsmængden B er den begrænsede punktmængde i 1. kvadrant, der er afgrænset af kurverne y=x^2 og x=y^4.
Jeg ved godt at jeg skal bruge reduktionssætningen for planintegral i retvinklede koordinater. Det har jeg gjort, hvor jeg først har integreret funktionen f(x,y)=sqrt(x)-y^2 mht. y fra y=(x)^(1/4) til y=x^2, og siden integreret resultatet mht. x fra x=0 til x=1 (prøv og tegn integrationsmængden, så ser i hvorfor jeg har benyttet disse grænser). Dette skulle lede frem til det søgte planintegral, men det gør det ikke. Hvorfor, ved jeg ikke. Kunne nogen af uni-folkene ikke sige mig, hvad jeg eventuelt gør forkert?
Jeg skal udregne planintegralet Int_B(sqrt(x)-y^2), hvor integrationsmængden B er den begrænsede punktmængde i 1. kvadrant, der er afgrænset af kurverne y=x^2 og x=y^4.
Jeg ved godt at jeg skal bruge reduktionssætningen for planintegral i retvinklede koordinater. Det har jeg gjort, hvor jeg først har integreret funktionen f(x,y)=sqrt(x)-y^2 mht. y fra y=(x)^(1/4) til y=x^2, og siden integreret resultatet mht. x fra x=0 til x=1 (prøv og tegn integrationsmængden, så ser i hvorfor jeg har benyttet disse grænser). Dette skulle lede frem til det søgte planintegral, men det gør det ikke. Hvorfor, ved jeg ikke. Kunne nogen af uni-folkene ikke sige mig, hvad jeg eventuelt gør forkert?
Svar #1
06. april 2004 af sigmund (Slettet)
Jeg ville bare sige, at jeg har fundet fejlen. Der var bare tale om en simpel regnefejl.
Skriv et svar til: Planintegral
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
