Matematik
omdrejningslegeme ! help :)
16. april 2007 af
qaker (Slettet)
skal finde omdrejningslegemet af f(x) = 1/2x-sinx
så V= pi *S(1/2x-sinx)^2 nogen som kan regne det ud for mig ? jeg får det til = 1/4x^4 +sin(x^2)-x^2*sinx
help :)
så V= pi *S(1/2x-sinx)^2 nogen som kan regne det ud for mig ? jeg får det til = 1/4x^4 +sin(x^2)-x^2*sinx
help :)
Svar #1
16. april 2007 af Riemann
(1/2x-sinx)^2=1/4*x^2+(sin(x))^2-x sin(x)
Det første led kan integreres på sædvanlig vis.
Det andet led, (sin(x))^2, står i din formelsamling.
Brug partiel integration til det tredje led (x*sinx)...
Det første led kan integreres på sædvanlig vis.
Det andet led, (sin(x))^2, står i din formelsamling.
Brug partiel integration til det tredje led (x*sinx)...
Skriv et svar til: omdrejningslegeme ! help :)
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
