Matematik
integraler.
16. april 2007 af
King_2 (Slettet)
Jeg skal beregne følgende integraler.
a) integraletegn: 3x^2*ln(x) dx
b) integraletegn: (3x^2+x-1)/(2x^3+x^2-2x+4) dx
c) integraletegn: f(x)dx , hvor f(x) = x^2 for 0 </= x<3
og 9 for 3</= x </= 4..
Jeg har lavet opgave a.. men de 2 sidste kan jeg ikke overskue.. nogen der kan hjælpe mig ??
a) integraletegn: 3x^2*ln(x) dx
b) integraletegn: (3x^2+x-1)/(2x^3+x^2-2x+4) dx
c) integraletegn: f(x)dx , hvor f(x) = x^2 for 0 </= x<3
og 9 for 3</= x </= 4..
Jeg har lavet opgave a.. men de 2 sidste kan jeg ikke overskue.. nogen der kan hjælpe mig ??
Svar #1
16. april 2007 af Dominik Hasek (Slettet)
#0:
Ad b)
Lav subsitutionen
 = 2x^3+x^2-2x+4 $)
Ad c)
Såfremt jeg har forstået din notationen korrekt, kan du splitte integralet op:
 \, dx = \int_0^3 x^2 \, dx + \int_3^4 9 \, dx } $)
Ad b)
Lav subsitutionen
Ad c)
Såfremt jeg har forstået din notationen korrekt, kan du splitte integralet op:
Svar #3
16. april 2007 af Esbenps
I b) kunne du bruge substitution. Hvis man sætter 2 uden for parentes i nævneren, er det tydeligt, at
(x^3+1/2x^2-x+2)' = 3x^2+x-1
Det vil sige, at
t = g(x) = x^3+1/2x^2-x+2
dt = g'(x)dx = (3x^2+x-1)dx
Det skulle gøre det lidt simplere.
I c) forstår jeg ikke din notation. Hvad betyder </= ? Du kunne evt. prøve at splitte integralet op i de intervaller, der er givet...
(x^3+1/2x^2-x+2)' = 3x^2+x-1
Det vil sige, at
t = g(x) = x^3+1/2x^2-x+2
dt = g'(x)dx = (3x^2+x-1)dx
Det skulle gøre det lidt simplere.
I c) forstår jeg ikke din notation. Hvad betyder </= ? Du kunne evt. prøve at splitte integralet op i de intervaller, der er givet...
Skriv et svar til: integraler.
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
