Matematik
Potensfunktion
16. april 2007 af
Guldfisken89 (Slettet)
Hej..
Håber meget der er en som kan hjælpe mig med disse opgave til en aflevring.. Er gået helt i stå :( På forhånd mange mange tak.. :)
Opg. 1
Når taksterne stiger 10 % mister HT 3 % af kunderne.
Det antages, at antallet af passagerer i HT som funktion af den gennemsnitslige billettakst kan beskrives ved en funktion f af typen:
f(x) = b * x^a
Bestem tallet a uf fra oplysninger om sammenhængen mellem takststigning og fald i passagertal.
Hvor stor en procentdel af passagerne må HT forvente at miste, hvis taksterne stiger med 19 %
Hvor mange procent vil HT's billetindtægt stige med, hvis taksterne stiger med 19 % ?
Håber meget der er en som kan hjælpe mig med disse opgave til en aflevring.. Er gået helt i stå :( På forhånd mange mange tak.. :)
Opg. 1
Når taksterne stiger 10 % mister HT 3 % af kunderne.
Det antages, at antallet af passagerer i HT som funktion af den gennemsnitslige billettakst kan beskrives ved en funktion f af typen:
f(x) = b * x^a
Bestem tallet a uf fra oplysninger om sammenhængen mellem takststigning og fald i passagertal.
Hvor stor en procentdel af passagerne må HT forvente at miste, hvis taksterne stiger med 19 %
Hvor mange procent vil HT's billetindtægt stige med, hvis taksterne stiger med 19 % ?
Svar #1
16. april 2007 af Esbenps
Du har funktionen f(x) = b * x^a. Hvis nu taksterne stiger 10%, dvs. x stiger 10%, vil man få følgende:
f(1.1x) = b*(1.1x)^a = 1.1^a*f(x)
Vi vil gerne have, at f(x) skal falde med 3%, hvilket giver os, at f(1.1x) = 0.97*f(x).
Disse to udtryk bør stemme overens. Hvilket krav sætter det til faktoren 1.1^a i forhold til 0.97 for at disse to udtryk er ens?
f(1.1x) = b*(1.1x)^a = 1.1^a*f(x)
Vi vil gerne have, at f(x) skal falde med 3%, hvilket giver os, at f(1.1x) = 0.97*f(x).
Disse to udtryk bør stemme overens. Hvilket krav sætter det til faktoren 1.1^a i forhold til 0.97 for at disse to udtryk er ens?
Svar #2
17. april 2007 af Guldfisken89 (Slettet)
Synes ikke rigtig jeg har styr på det :/
men ellers tak :)
men ellers tak :)
Skriv et svar til: Potensfunktion
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
