Matematik

f''(x)

17. april 2007 af Sannaen (Slettet)
Her har jeg ved hjælp af lommeregner udregnet f' af x, men jeg ved ikke, hvordan jeg udregner f''(x). Brug gerne eksempler, da jeg ikke er så god til matematiske udtryk


6. Find første og anden derivative af hver af de følgende ligninger

a)2x ^ 2
f’(x) = nDeriv( 2x ^ 2, x, x) = 19.84
f’’(x) =

b)4x ^ 3
f’(x) = nDeriv( 4x ^ 3, x, x) = 294.92
f’’(x) =

c)( 8x ^ 7 ) – ( 5x ^ 2)
f’(x) = nDeriv( (8x ^ 7) – (5x ^ 2), x, x) = 831209.68
f’’(x) =

d)1 / x
f’(x) = nDeriv( 1/x, x, x) = -0.04
f’’(x) =

Brugbart svar (0)

Svar #1
17. april 2007 af dnadan (Slettet)

Hmmm du må lave en eller anden fejl, for dét der, giver jo absolut INGEN mening.
Jeg prøver nu a for dig:
a)
Din funktion er:
f(x)=2x^2
hermed bliver f'(x):
f'(x)=2*2*x=4x
jfs. reglerne f(x)=x^a => f'(x) a*x^(a-1) og f(x)= k*g(x) => f'(x)=k*g'(x)
Hermed bliver f''(x):
f'(x)=4x => f''(x)=4

Prøv du selv at gå videre herfra...

Svar #2
17. april 2007 af Sannaen (Slettet)

Okay (: Jeg har nu prøvet med b

b)4x ^ 3
f’(x) = 3*4*x^(3-1) =7x^2 = 49x => f’’(x) = 49

Brugbart svar (0)

Svar #3
17. april 2007 af mathon

b)f(x) = 4x ^ 3

f'(x) = 4*3*x^(3-1) = 12x^2

f''(x) = 12*2*x^(2-1) = 24*x^1 = 24x

Svar #4
17. april 2007 af Sannaen (Slettet)

#3 ååårh OOkay (: NU er jeg vidst med hehe.. Forsøgere mig lige med c.. som bare synes lidt svær..

Hvad sætter jeg som a og som x her?

Svar #5
17. april 2007 af Sannaen (Slettet)

Kan det passe at:
c)( 8x ^ 7 ) – ( 5x ^ 2)
f’(x) = (8*7*x^(7-1)) – (5*2*x^(2-1)) = 56x^6 – 10x^1 = 3.08x^10

Svar #6
17. april 2007 af Sannaen (Slettet)

Og kan dette passe?
d)1 / x
F= f(x) / g(x)
F’(x) = (g(x)*f’(x) – g’(x)*f(x))/(g(x))^2

f’(x) = (x*1 – 0*1)/(x^2) = x/(x^2)

Skriv et svar til: f''(x)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.