Matematik
Haster meget
17. april 2007 af
FrkHolst (Slettet)
Har problemer med en opgave,. Er der nogle mennesker der kan hjælpe
Jeg skal finde kuglens radius og koordinatsæt til centrum ud fra ligningen x^2-4x+y^2-4y+z^2-2z=0
Kan ikke få den til at passe.,.,
Jeg skal finde kuglens radius og koordinatsæt til centrum ud fra ligningen x^2-4x+y^2-4y+z^2-2z=0
Kan ikke få den til at passe.,.,
Svar #1
17. april 2007 af dnadan (Slettet)
lav x^2-4x om til : (x-2)^2-4
Således gøres også med y og z, gå selv videre herfra..
Således gøres også med y og z, gå selv videre herfra..
Svar #2
17. april 2007 af Esbenps
Du skal omskrive til den normale form vha. de normale kvadratsætninger. Jeg kan fx omskrive x'erne for dig, så kan du selv prøve at klare y'erne og z'erne:
(a-b)^2 = a^2 + b^2 - 2ab <=> a^2 - 2ab = (a-b)^2 - b^2
Dette er den generelle form. Denne kan nu benyttes til følgende omskrivning af de x^2-4x, som indgår i din ligning:
x^2 - 2*2x = (x-2)^2 - 4^2
Her har jeg sat a = x, b = 2 og så benyttet kvadratsætningen ovenfor.
(a-b)^2 = a^2 + b^2 - 2ab <=> a^2 - 2ab = (a-b)^2 - b^2
Dette er den generelle form. Denne kan nu benyttes til følgende omskrivning af de x^2-4x, som indgår i din ligning:
x^2 - 2*2x = (x-2)^2 - 4^2
Her har jeg sat a = x, b = 2 og så benyttet kvadratsætningen ovenfor.
Svar #4
17. april 2007 af FrkHolst (Slettet)
Altså x'erne og y'erne er ikke noget problem,. er ikke lige en haj til kavadratsætninger, men z'erne driller mig,.
Skriv et svar til: Haster meget
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
