Matematik

Differentialligning

22. april 2007 af viggojensens (Slettet)
Jeg skal undersøge om

f(x) = x * (e^-x) – x

er løsning til differentialligningen

dy/dx = (e^-x) – x – 1 – y

Hvordan gør jeg?... har prøvet ved at differentierer ved formlen: f(g(x))*g`(x) men det virker ikke som det burde…

Brugbart svar (0)

Svar #1
22. april 2007 af mathon

f(x) = x * (e^-x) – x

f'(x)= 1*e^(-x) - x*e^(-x) - 1

f'(x) = e^(-x) - x*e^(-x) - 1 - x + x

f'(x) = e^(-x) - x - 1 - (x*e^(-x)-x)

f'(x) = e^(-x) - x - 1 - y

Svar #2
22. april 2007 af viggojensens (Slettet)

mange tak.. :)

Skriv et svar til: Differentialligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.