Matematik

Målestoksforhold!

22. april 2007 af Alkymisten (Slettet)
Jeg er klar over at det enkelt, men kan alligevel ikke finde ud af det!

hvis jeg har en linje på 1500mm og skal tegne det i målestoksforholdet 1:10, hvad bliver det så??

Brugbart svar (0)

Svar #1
22. april 2007 af Riemann

Så skal du dividere med 10, så det bliver 150mm

Brugbart svar (0)

Svar #2
22. april 2007 af Bumster (Slettet)

1:10, betyder at 1cm på papiret svarer til 10 cm i virkeligheden.

du har 1500mm = 150cm

så du skal tegn 15cm.

(hvis jeg tager fejl, så ret mig gerne, heller ikke min stærke side, men er næsten 100%sikker)

Svar #3
22. april 2007 af Alkymisten (Slettet)

1500mm =150cm = 1,5m!?

Brugbart svar (0)

Svar #4
22. april 2007 af Bumster (Slettet)

jep

Brugbart svar (0)

Svar #5
22. april 2007 af mathon


én måleenhed på tegningen svarer til 10 måleenheder i virkeligheden

spørgsmålet er så, hvor mange gange der er 10mm i virkeligheden

det er der 150 gange

derfor skal der være 150 gange 1 mm = 150mm på tegningen

150mm = 15 cm på tegningen

Brugbart svar (0)

Svar #6
22. april 2007 af NicolaiKaraas (Slettet)

Slettet

Skriv et svar til: Målestoksforhold!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.