Matematik

hvordan var det nu...

25. april 2007 af mariaa (Slettet)
jeg har givet en spm:

en linje l er bestemt ved ligningen y=2x-7
Beregn afstanden fra toppunktet T til linjen l ?

har beregnet Toppunktet til (8,36)

hvordan var det nu jeg skal beregne afstanden? Har nemlig ikke formelsamling..

Brugbart svar (0)

Svar #1
25. april 2007 af Riemann

punktlinie afstandformlen:

For en linie på formen,

a*x+b*y+c=0

er afstanden til punktet (x_1,y_1) givet ved

afstand= |a*x_1+b*y_q+c|/(sqrt(a^2+b^2))

- Den står i din bog og din formelsamling...

Brugbart svar (0)

Svar #2
25. april 2007 af Riemann

Der skulle have stået y_1 i formlen ;)

Skriv et svar til: hvordan var det nu...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.